De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

3 tips voor het aanschaffen van je nieuwe tuinmeubelen

De zomer is nu echt voorbij en dat betekent dat de lekkere momenten in de achtertuin waarschijnlijk tot de volgende zomer moeten wachten. Toch is het geen slecht idee om nu vast je nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen! Die zijn op dit moment vaak iets goedkoper, omdat oude modellen met fikse kortingen de deur uit worden gedaan. Ideaal dus als je bijvoorbeeld een nieuwe tuinbank of een nieuwe tuintafel wilt kopen. Doe het nu! Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van je tuinmeubelen? Daar hebben we 3 tips voor op een rijtje gezet!

Tip 1: Noteer de ruimte in je tuin

Het is natuurlijk best heel handig om te weten hoeveel ruimte je hebt voor je nieuwe tuinmeubelen. Meet dit daarom van tevoren goed op voordat je op pad gaat of wanneer je online gaat kijken naar tuinmeubelen. Wanneer je een grote tuin hebt, passen de tuinmeubelen er vaak wel makkelijk in. Maar zeker wanneer je een dakterras of een balkon hebt, is het goed om te weten hoeveel ruimte de meubelen mogen kosten.

Tip 2: Ga voor kwaliteit

Hoewel het dus heel voordelig is om in deze tijd van het jaar tuinmeubelen aan te schaffen, is het wel zaak om altijd voor kwaliteit te kiezen. Aangezien tuinmeubelen in Nederland niet altijd droog zullen staan, is het van belang dat ze wel tegen een stootje kunnen. Kwaliteit is daarom heel belangrijk. We raden aan om niet te bezuinigen op de aanschaf van je tuinmeubelen. Kwalitatief goede meubelen gaan jaren langer mee, dus uiteindelijk is zo’n investering alleen maar goed voor je portemonnee.

Tip 3: Weet welk materiaal je wilt hebben

Tuinmeubelen zijn er in vele soorten en maten, zo ook wat materiaal betreft. Hout, aluminium, Wicker. Zomaar drie totaal verschillende materialen voor tuinmeubelen. Kijk goed welk materiaal je mooi vindt. Maar dat moet niet het enige criteria zijn. Let ook goed op de omgeving waar je woont. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je dicht bij een treinspoor woont, de kans groter is dat je te maken krijgt met zogenaamd ‘vliegroest’? Dit zijn deeltjes van metaal die van het spoor de lucht in gaan en die kunnen zich afzetten op meubelen van roest vast staal. Dit wil je niet! Daarnaast heb je in de kustgebieden bijvoorbeeld vaker last van stevige wind, wat weer pleit voor stevige materialen. Goed vooraf bedenken dus!