De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

3 tips voor meer sfeer in de eetkamer

De eethoek speelt in de meeste woningen een centrale rol. Hier begin en eindig je de dag samen met het gezin, nodig je gasten uit om te komen eten of speel je simpelweg een aantal leuke bordspelletjes. De eethoek kan op ontzettend veel verschillende manieren gebruikt worden. In de meeste woningen is de eethoek geïntegreerd in het woongedeelte. Sommige mazzelaars beschikken echter over een gehele eetkamer. En hoeveel dit heel veel nieuwe mogelijkheden biedt, kan het soms best lastig zijn om voldoende sfeer te creëren. Wil jij de eetkamer ook wat leuker aankleden, zodat je nog meer kunt genieten wanneer je food places near me opzoekt? En kan je hier wel wat inspiratie bij gebruiken? Wij geven 3 tips om snel en eenvoudig van meer sfeer te genieten. 

  1. De details maken het plaatje helemaal af 

Bij het inrichten van de eetkamer wordt er vaak vooral groots gedacht. Men houdt rekening met het kiezen van comfortabel en stijlvol meubilair, maar verliezen de details ondertussen uit het oog. Dit terwijl de juiste details het plaatje helemaal compleet kunnen maken. Bedenk goed dat de juiste sfeer aan tafel essentieel is om van een lekkere maaltijd te kunnen genieten. ‘Wat eten we vandaag snel koken?,’ is een vraag die je niet snel zal beantwoorden wanneer je de juiste sfeer en inspiratie mist in de eethoek. 

Besteed daarom veel aandacht aan het kopen van nieuwe vaasjes, kandelaars, schalen of wellicht een mooie bos bloemen. Het zijn de kleine dingen die een groots effect kunnen hebben. 

  1. Speelse uitstraling 

We zijn gewend om vooral rechte lijnen en dezelfde soort materialen en kleuren in ons interieur te verwerken. Dit paste destijds ook bij de woontrends. Inmiddels is hier echter duidelijk verandering in gekomen. In de huidige woontrends zien we steeds vaker dat er voor een variëteit van materialen en kleuren wordt gekozen. Zo creëer je een speelse en unieke uitstraling. Zo ook in de eetkamer. Dit kun je het beste bereiken door bijvoorbeeld de eetkamerstoelen aan te passen. 

Kies niet voor enkel dezelfde stoelen, maar experimenteer met verschillende kleuren, stijlen en materialen. Om toch nog de eenheid te behouden kun je ervoor kiezen om alle stoelen in dezelfde vormgeving aan te schaffen, maar wel minimaal twee verschillende (bijpassende) kleuren te gebruiken. Zo wordt de rust en eenheid behouden, maar zal de eetkamer allesbehalve saai zijn. 

  1. Pas de eetkamer aan op het seizoen 

Ben jij iemand die een bepaalde woonstijl al heel snel zat wordt? Kies er dan voor om de eethoek zo neutraal mogelijk te houden en op te fleuren met accessoires. Deze kun je relatief eenvoudig en voordelig vervangen, waardoor je telkens weer over een nieuwe uitstraling beschikt. Wanneer je dan een keer kiest voor eten bestellen bij butlon.com en met het hele gezin aan tafel zit, zal dit een waar feestje worden. 

Probeer bijvoorbeeld de woonaccessoires in de eetkamer af te stemmen op het seizoen. Gebruik warme kleuren en materialen in de herfst en winter en maak juist gebruik van lichtheid en vrolijkheid wanneer het zomerseizoen weer van start gaat. Hierdoor lijkt het alsof je ieder seizoen weer van een geheel nieuwe eetkamer geniet!