De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Budget keukens, hoe kan je ze kopen?

keuken kopen

Het aanschaffen van een keuken vereist een zekere financiële inspanning. Zoveel is zeker. Dit gezegd hebbende is het lang niet altijd zo dat je echt zeer diep in de buidel hoeft te tasten voor wat het bestellen van een keuken betreft. Er zijn op de markt dan ook tal van verschillende manieren terug te vinden om budget keukens te kopen. Voor menig aantal mensen geldt echter dat ze hier toch een beetje door worden afgeschrikt. Zijn budget keukens bijvoorbeeld wel voldoende kwalitatief en kan je er bijgevolg lang gebruik van maken of niet? Wij zochten het voor je uit en vertellen je op deze pagina alles wat je moet weten over het aanschaffen van een nieuwe, budget keuken. 

Welke soorten budget keukens bestaan er allemaal?

In eerste instantie is het zeer belangrijk om te weten dat er op de markt verschillende soorten budget keukens zijn terug te vinden. Diverse factoren kunnen dan ook aan de basis liggen van een lager prijskaartje voor een keuken. Het gaat hierbij dan concreet om de volgende zaken:

  1. Het materiaalgebruik; 
  2. Het merk waar de keuken over beschikt; 
  3. Het type keuken die wordt aangekocht; 

Het materiaalgebruik is uiteraard verantwoordelijk voor het grootste deel van de kostprijs waar een keuken over beschikt. Door te kiezen voor minder dure materialen kan je het kostenplaatje dan ook behoorlijk drukken. Dit gezegd hebbende dient er wel rekening mee te worden gehouden dat je met de keuze voor bepaalde materialen soms ook tegen een gebrekkige(re) kwaliteit aanloopt. Deze kwaliteit kan de levensduur van budget keukens aanzienlijk inperken waardoor je er beslist bij stil zal willen blijven staan. Dit gezegd hebbende geldt deze mindere kwaliteit zeker niet voor alle keukens die over een lager prijskaartje beschikken, integendeel.

Hoe budget keukens kopen zonder kwaliteitsverlies? 

Het kopen van budget keukens zonder dat er daarbij sprake is van kwaliteitsverlies is dus in de praktijk zeker en vast mogelijk. Hoe ga je daar nu echter precies voor te werk? Zeer eenvoudig. Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt is het kopen van einde van de lijn keukens. Deze keukens bestaan reeds een bepaalde tijd en worden niet langer geproduceerd. Voor deze keukens geldt dat ze eenvoudig kunnen worden aangekocht tegen een aanzienlijk lager prijskaartje. 

Het kopen van een showroommodel 

Nog een andere mogelijkheid om één van de budget keukens te kopen die op de markt zijn terug te vinden is het aanschaffen van een showroommodel van KüchenWelt. Voor dergelijke modellen geldt dat ze enige tijd als voorbeeld dienst hebben gedaan in de showroom van een bepaalde keukenzaak waardoor ze wel wat kleine gebruikssporen kan hebben. Op het ogenblik dat de zaak in kwestie beslist om haar showroom te veranderen worden deze budget keukens doorgaans tegen een zeer aantrekkelijke prijs verkocht. Ook dit is dus zeker en vast een interessante optie om mee in overweging te nemen. Let wel, je dient er bij dit type van budget keukens dus wel rekening mee te houden dat er sprake kan zijn van enkele kleine gebruikssporen. Daar moet je dus wel mee kunnen leven.