De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Charge Amps laadpaal – Zweeds laadpaalwonder

Noem het een laadpaal, een laadstation of een wallbox. Het gaat in alle gevallen om de elektrische lader die je auto weer kilometers laat maken, zodra z’n accu vol is. Als je een paar keer je auto aan je normale stopcontact hebt gehangen, wil je wel overstappen op een lader. Een laadstation zoals de Charge Amps laadpaal is de oplossing. En dan wel bij je thuis zodat je niet in the middle of nowhere ergens een tijd moet gaan wachten. 

Beproefd in weer en wind

Ideaal is om thuis te komen, auto aan te sluiten aan de laadpaal en je accu ’s nachts zo stroom toe te dienen. Een van de laadpalen die het thuis goed doen is de Charge Amps laadpaal. Juist omdat deze moderne laadpaal een flinke laadsnelheid kan ontwikkelen. Hij heeft daarnaast allerlei software zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken of er data uit kunt halen. Het is een schoolvoorbeeld van een slimme en duurzame lader. Charge Amps heeft meerdere laadstations in de aanbieding. Dit is een Scandinavisch topmerk dat pioniert op het gebied van accu’s vullen. In het hoge noorden schijnt de zon niet altijd even lekker; vriesweer en veel nattigheid bepalen er eerder het klimaat. In deze barre weersomstandigheden is de Charge Amps flink getest. Hij kan dus nogal wat verduren, gebouwd voor extreem weer, zeg maar.

Uitvinding van de Charge Amps laadpaal

Charge Amps zag het levenslicht toen Fredrik Jonsson het bedrijf oprichtte. Jonsson kon als visionair zijn ei goed kwijt in de opkomende innovaties op het gebied van elektrisch rijden. Hij had zich altijd al gestoord aan het idee dat er almaar duurzamere en schonere hightech voertuigen werden gebouwd; maar dat aan de andere kant de energie die die auto’s nodig hadden, nog heel vervuilend was. Brandstof bleef benut als fossiele energie. Jonsson bekeek kritisch de opkomst van laadpalen en ontwikkelde zijn eigen geavanceerde lader. Dat was er meteen eentje die duurzaam bleek en handig allerlei software wist te benutten. Met als kers op de taart het zeer handzame bedieningsgemak. Natuurlijk uitgevoerd in hoge kwaliteit Zweeds design.

De Halo als onmiddellijke verkooptopper

De Charge Amps laadpaal geeft het belang van herbruikbaar materiaal aan. De laadpaal is gemaakt van gerecycled aluminium. Zo voelt de aankoop van een Charge Amps goed voor je duurzame hart. In 2015 werd de Charge Amps Halo op de markt gelanceerd en was meteen een topper. Het was heel handig dat je er meerdere auto’s op kon aansluiten. Dat was dan ook voor de Halo de rode loper naar menige bedrijfskelder en parkeergarage. Maar ook thuis helpt een Halo twee auto’s tegelijkertijd aan nieuwe energie. Deze Charge Amps is ook al toegerust op een V2G-technologie. Dat staat voor Vehicle to Grid en op deze wijze kan een laadpaal ook ingezet om je huis energie te leveren.

De Charge Amps laadpaal kan meer dan je denkt

Met een Charge Amps laadpaal Halo haal je ook slimme add-ons naar huis. Laad bijvoorbeeld alleen stroom in de tijd van je daltarief. Of controleer je stroomverbruik door de tijd heen.

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens Easee laadpaal.