De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Checklist voor het beste dakkapel

Een dakkapel Amsterdam geeft je veel verschillende voordelen. De dure investering is het zeker waard en je gaat het geld zeker terugverdienen. Een dakkapel van Dakkapel Modulair is een kleine uitbouw aan het dak, waar je meestal geen vergunning voor nodig hebt om te plaatsen. Een dakkapel zorgt voor meer licht, ruimte en ventilatie in je huis. Hierdoor wordt je huis ook direct een stuk meer waard. Mits je het juiste dakkapel gebruikt. Wil je weten hoe je het beste dakkapel kunt vinden voor je huis? Lees dan snel verder!

Type dakkapel

Ten eerste moet je goed weten dat er een aantal verschillende dakkapellen zijn. Je kunt namelijk uit veel verschillende type dakkapellen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een maatwerk dakkapel. Bij deze dakkapel wordt het helemaal naar jouw wensen samengesteld en gemonteerd wordt. Het enige nadeel van dit dakkapel is dat het erg duur is. Je kunt ook kiezen voor de goedkopere optie. Dat is een geprefabriceerd dakkapel dat al in z’n geheel aankomt bij je huis. Vervolgens wordt het dakkapel snel en eenvoudig op het dak geplaatst. Je kunt uiteindelijk ook nog kiezen voor verschillende afwerkingen van een dakkapel. Zo kun je kiezen uit een schuin dak of een puntdak. 

Dak

Ten tweede moet je goed bedenken hoe je het dakkapel op het dak wilt gaan plaatsen. Het type dak dat je zelf hebt is bepalend voor het type dakkapel dat je gaat plaatsen. Zo kiezen veel mensen met een schuin dak voor een dakkapel met een plat dak. Dat komt doordat een dakkapel met een plat dak doorgaans een stuk goedkoper is dan een met een puntdak. Bij een woning met een plat dak kun je juist weer beter een dakopbouw dakkapel kiezen.