De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Cinewall op maat gemaakt: het kostenplaatje

Niet iedereen gaat zomaar naar de bioscoop, omdat het vaak vrij prijzig is. Hierdoor wordt het een leuk uitje wat je kunt gaan doen met je partner of kinderen wanneer het regent of iemand jarig is. Toch kun je de sfeer van een bioscoop ook bij jou thuis creëren. Dit doe je namelijk door een cinewall aan te schaffen. Een cinewall op maat gemaakt is namelijk een grote, mooie kast die op maat is gemaakt voor jouw woning. In deze kast zit jouw grote tv-scherm verwerkt, en vaak kun je deze kasten ook nog uitbreiden door een elektrische sfeerhaard toe te voegen. Hierdoor wordt jouw cinewall gelijk een stuk luxer en krijgt ook jouw woning de uitstraling waar je misschien al lang naar op zoek bent.

Ga je voor een cinewall op maat gemaakt of een standaard model?

De kosten voor een cinewall verschillen vaak enorm, want je kunt kiezen voor een standaard cinewall of een cinewall op maat gemaakt aanschaffen. De tweede optie is vaak het meest populair, omdat deze perfect in jouw woning past en je hierdoor een meubelstuk aanschaft waar je geen spijt van zult krijgen. Toch hangt dit af van verschillende factoren. Zeker wanneer je iets krapper bij kas zit is het niet altijd de juiste optie om te gaan voor een cinewall op maat gemaakt. Deze zijn natuurlijk een stukje prijziger dan de kant en klare cinewall, maar je krijgt hier ook wat voor terug. Onder kant en klaar wordt een kast die al eerder is ontworpen verstaan. Omdat de installateurs op dat moment precies weten hoe dit ding in elkaar moet ligt de prijs iets lager.

Zelf plaatsen of toch uitbesteden

Bovendien kun je een cinewall op maat gemaakt of een standaard model zelf plaatsen, of ervoor kiezen om iemand in te huren om het voor je te installeren. Het is wel mogelijk om een cinewall zelf in elkaar te zetten, maar op dat moment is het verstandig om goed je vooronderzoek te doen en ook wat extra mensen te vragen die jou kunnen helpen. Toch is het vaak verstandiger om iemand te vragen om het ontwerp voor je te maken. Zeker wanneer je de kast in zijn geheel zelf moet maken is het soms lastig om op de details te letten. Helemaal wanneer je nog nooit eerder een kast in elkaar heb gezet is dit een flinke opgave. Het zelf plaatsen van een cinewall op maat gemaakt is wellicht goedkoper en je hebt de touwtjes zelf in handen, maar wat een groot nadeel is, is dat het je veel extra stress zal bezorgen.

De extra kosten naast een cinewall op maat gemaakt

De kosten van de cinewall hangen dus van verschillende dingen af. Zo hangt de prijs flink af van de grootte van de cinewall. Hoe groter je je cinewall wilt hebben, hoe groter het kostenplaatje ook zal zijn. Bovendien zal het aanschaffen van een gashaard of elektrische haard ervoor zorgen dat je flink wat geld moet neerleggen. Dit is namelijk een investering die je zult moeten doen. Bedenk dus voorafgaand van het aanschaffen van je cinewall of je deze extra opties allemaal wilt. Is het antwoord op deze vraag ‘ja’, dan zul je het voor lief moeten nemen dat het wellicht iets duurder zal zijn.