De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De bouwkundige keuring uitgelegd

Je wilt een bouwkundige keuring laten doen door een bouwkundige. De bouwkundige zal samen met jou en de verkoper het huis gaan bezichtigen. Zijn er dan gebreken die de koop kunnen belemmeren dan heb je als koper het recht om de koop te ontbinden. 

Wat houdt een bouwkundige keuring in?

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren door een erkende bouwkundige. De bouwkundige beoordeelt de staat van het hele huis. De bouwkundige bekijkt samen met de verkoper en jezelf het hele huis. Tijdens de inspectie mag je vragen stellen maar ook na de inspectie krijg je die mogelijkheid. Als je bouwkundige alles heeft geïnspecteerd zal deze je direct laten weten welke gebreken er zijn aan het huis. 

Je weet direct welk onderhoud nodig is en wat de kostenpost zal zijn voor het te herstellen. Je krijgt een paar dagen later een rapport dat is opgesteld door een onafhankelijk keuringsbureau. Na ontvangst van het rapport weet je precies wat de staat is van het huis. Je kunt hiermee de onderhandelingspositie versterken bij het kopen van een huis.

Wat gebeurt er tijdens de bouwkundige keuring?

Als het huis wordt gekeurd door een bouwkundige wordt de dakconstructie nagekeken. De vloeren en het schilderwerk worden goed nagekeken op gebreken. Er wordt ook gekeken of er rotte plekken zijn. Tijdens de bouwkundige keuring worden de leidingen en verwarming onderzocht. 

Elke hoek wordt door de bouwkundige zorgvuldig geïnspecteerd. Alle belangrijke elementen die belangrijk zijn tot een goede staat van de woning worden nagegaan. Je krijgt dan een volledig bouwkundig rapport. Heb je het huis nog niet gekocht dan zou je kunnen onderhandelen over de eventuele vraagprijs.

Wanneer vraag je een bouwkundige keuring aan?

Een bouwkundige keuring is aan te raden wanneer je een huis koopt of wilt gaan verkopen. In het bouwkundige rapport staan alle gebreken die het huis heeft. Je vraagt een bouwkundige keuring aan wanneer je een huis zou willen kopen of wilt verkopen. Het is niet verplicht maar het is wel aan te raden om het altijd te doen bij deze grote investering. Het geeft je duidelijkheid of er problemen zijn.