De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De ruimte markeren met industriële hanglampen

De ruimte markeren met industriële hanglampen

Sinds een aantal maanden woon ik nu midden in de bossen verscholen in een oude loods, een plek die mijn hart stal zodra ik ‘m zag. Ik wilde altijd al graag buitenaf wonen en dit was natuurlijk perfect voor mij, aangezien ik hier alle ruimte had die ik me maar wenste. Geen mensen om me heen, alleen natuur. En daarnaast ook nog eens een fantastische ruimte om in te wonen, want groot dat het hier is. Daar kwam bij dat ik echt even moest kijken hoe ik alles ging indelen en ik heb besloten alles in een ruimte te houden, die ik vervolgens op sommige plekken afscherm met een gordijn of een ombouw die ik zelf heb gefabriceerd. Om dit soort ruimtes toch voor je gevoel gescheiden te houden kun je ook erg veel doen met subtiele overgangen, die het einde of een begin van de ruimte markeren. Zo heb ik enkele langwerpige industriële hanglampen opgehangen in de gang en aan weerszijden daarvan staan er allerlei mogelijkheden om bijvoorbeeld je jassen op te hangen of je schoenen weg te zetten. Het zijn precies de industriële hanglampen die de ruimte markeren en daardoor wordt het voor je gevoel toch snel duidelijk, Ik denk dat de manier waarop ik met de ruimte ben omgegaan wel heel goed is, want de openheid wordt behouden – het was echt zonde geweest als ik het helemaal dicht was gaan bouwen namelijk, alles in verschillende compartimenten was gaan verdelen – terwijl daarnaast toch duidelijk gemarkeerd is welke ruimte waarvoor gebruikt kan worden. Ik vind het in elk geval heerlijk wonen hier en elke keer weer als ik de deur open doe en ik het licht van de industriële hanglampen aanklik dan voel ik me echt weer thuis.