De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De verschillen tussen laminaat en pvc

Een nieuwe vloer uitzoeken is een flinke klus., Het is enorm moeilijk om uit het grote aanbod vloeren jouw eigen droomvloer uit te zoeken. Er zijn immers zoveel verschillende type vloeren op de markt. Om nog maar over alle design, kleuren en motieven te zwijgen. Iedereen heeft een eigen smaak en daarom zal natuurlijk ook iedereen een andere vloer uitzoeken. Waar de een helemaal fan is van laminaat Hardenberg, is de ander juist weer fan van een pvc vloer Coevorden. De twee vloeren lijken veel op elkaar, maar hebben toch een aantal verschillen. Wil je weten wat de verschillen tussen deze vloeren zijn? Lees dan snel verder!

Laminaat

Een laminaatvloer is een van de bekendste vloeren die er zijn. De vloer gemaakt van laminaat heeft de afgelopen jaren echt zijn strepen verdiend. Laminaat heeft namelijk enorm veel verschillende voordelen. Zo hoef je de vloer alleen schoon te maken met een stofzuiger of een dweil. Daarnaast hoef je niet bang te zijn als je per ongeluk water of iets anders op de vloer morst. Je haalt het zo van de vloer af en het zal geen kringen achterlaten. Toch moet je wel oppassen met te veel water. Er zit namelijk een laag gemaakt van samengeperste houtvezels in het laminaat. Hierdoor is de vloer alsnog niet geschikt voor de badkamer. 

Pvc

Een vloer die juist wel geschikt is voor de badkamer, en eigenlijk iedere andere ruimte in huis, is de pvc vloer. De pvc vloer heeft dezelfde voordelen als de laminaatvloer, maar overtreft de laminaatvloer enorm. Het is een ideale vloer voor ieder huishouden. Een pvc vloer zal je nooit teleurstellen en de vloer kan makkelijk 50 jaar mee. Hierdoor is het de ideale vloer om in je huis te plaatsen!