De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De verschillen tussen pvc en laminaat

Pvc en laminaat zijn de twee populairste vloeren in Nederland. Dit is niet zo gek. De twee hebben enorm veel voordelen. Veel van die voordelen zijn hetzelfde. Toch hebben de vloeren aardig wat verschillen. Maar welke verschillen zijn dat? Sluys Wonen legt het je graag uit!

Materiaal

Het grootste verschil tussen een vloer van pvc IJsselstein en van laminaat is het materiaal waar de vloer van is gemaakt. Een laminaatvloer wordt gemaakt van verschillende lagen. Deze lagen zijn geperst op een high density fibreboard. Dit is in het Nederlands een hard samengeperste houtvezel plaat. Laminaat is een harde en solide plank. Pvc vloeren worden gemaakt van kunststof. Deze PolyVinylChloride is een flexibele en zachte vloer. 

Plaatsing

Een ander verschil is de plaatsing van de vloeren. Een pvc vloer moet je lijmen, terwijl je een laminaatvloer aan elkaar moet klikken. Het pvc wordt op een ondervloer vastgelijmd. Sommige pvc vloeren hebben ook een kliksysteem. Deze klik pvc vloeren zijn steviger dan de normale pvc vloeren.

Geluiddempend

Een ander groot verschil tussen een pvc vloer en een laminaatvloer is de geluiddemping. Een pvc vloer is namelijk geluiddempend, een laminaatvloer niet. Een laminaatvloer staat om het herkenbare tikkende geluid bekend. Als je geen dekvloer onder het laminaat hebt liggen kan het, vooral voor je onderburen, enorm vervelend zijn. Je weet precies waar iemand loopt. Gelukkig heb je hier tegenwoordig wel een goede oplossing voor. Sinds kort is er een speciale ondervloer ontwikkeld. Door deze ondervloer zal het laminaat minder geluid produceren. Een pvc vloer heeft van zichzelf al een zacht loopgeluid. Dit komt door het zachte materiaal waar de vloer van is gemaakt.