De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Decoratief werken met resin

Epoxy is een chemische samenstelling wat harde hars oplevert en dat is voor heel veel doeleinden inzetbaar. Epoxy wordt veelvuldig ingezet voor constructieve doeleinden, zoals in de bouw. Maar ook kan resin epoxy effectief gebruikt worden voor het afwerken van meubels, decoratieve projecten en nog veel meer. Daarmee is het materiaal erg veelzijdig en voor dat laatste is specifieke resin beschikbaar.

Onder de makkelijke noemer ‘resin art’ valt de epoxy die primair ingezet wordt voor decoratieve doeleinden. Zoals al aangehaald is het uitstekend geschikt om meubels af te werken, maar ook is het goed inzetbaar voor creatieve kunstprojecten. Met een mal in de hand en de resin samenstelling kunt u bijzondere creaties maken.

Met resin kunt u allerlei objecten ingieten en na het uitharden ontstaat er een strak en ijzersterk object. De mogelijkheden zijn op basis van een mal onbegrensd en dat maakt het tot een unieke manier van creatief bezig zijn. U kunt tafels, foto’s, schilderijen en nog veel meer afgieten, het is ontzettend breed inzetbaar.

Hoe werkt resin?

Er is een reden waarom resin als epoxy ontzettend sterk is en dat komt doordat het bestaat uit gemalen steen, waarbij expliciet voor de meest sterke soorten wordt gekozen. Denk dan aan graniet en marmer, wat in combinatie met vloeibare kunsthars zorgt voor een bijzonder sterke samenstelling. Met de vloeibare samenstelling kunt u op een gemakkelijke wijze een mal ingieten, waardoor u werkelijk alle vormen en objecten kunt maken.

Nadat de resin is uitgehard kan de mal weggehaald worden en met wat afwerking in de vorm van schoonmaken, schuren en polijsten ontstaat er een voorwerp dat muursterk is. Dit zorgt ervoor dat uw creaties tegen een stootje kunnen en bij toepassing in de bouw weet u zeker dat het gelijk goed zit na het aanbrengen en uitharden. Dankzij de vloeibare vorm kan het bovendien in de gekste vormen gebruikt worden en dat maakt het multi-inzetbaar.

Maak de juiste keuze

Op het moment dat u van plan bent om resin te gebruiken, dan is het verstandig om even goed op te letten welke epoxy u aanschaft en gaat gebruiken. Er is namelijk epoxy specifiek voor constructieve doeleinden en epoxy voor creatieve doeleinden. Hierin zit verschil in de zin van inhoudelijke samenstelling. Ook zijn er verschillende kleurstoffen voor de resin verkrijgbaar voor eventuele afwerking.
Epoxy is multi-inzetbaar, maar informeer uzelf wel goed over de juiste samenstelling, toepassing en het product, zodat u het gewenste resultaat kunt bereiken.