De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Droogbloemen bestellen

Droogbloemen zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Waar snijbloemen na een week hun beste tijd wel hebben gehad, gaan droogbloemen zo twee jaar mee! Daarnaast kan je je creativiteit de vrije loop laten, er zijn oneindig veel variaties mogelijk. Het past dan ook helemaal in de trend van de plukboeketten, die je steeds meer terugziet. Van droogboeketten, pampasgrassen tot tarwes, bij een droogbloemen groothandel kun je alle kanten op.

Duurzaamheid

Snijbloemen zijn vers en hebben water en verzorging nodig om tot bloei te komen. Met een beetje geluk blijven ze daarna een aantal weken mooi. Een bosje bloemen ontvangen is altijd leuk, maar helaas niet erg duurzaam. Vaak moeten bloemen ingevlogen worden en worden ze goed gehouden in een verwarmde kas. Ook watergebruik en bestrijdingsmiddelen zijn een verhit discussiepunt. Zeker in de winter is er veel extra energie nodig voor de teelt.

Zelf droogbloemen maken

Uiteraard kan je het milieu zelf een handje helpen door zelf droogbloemen te maken. Hiervoor zijn verschillende methodes, maar de makkelijkste en snelste manier is door de bloemen tussen een boek te leggen. Pluk de bloemen die je wilt drogen, leg een stuk keukenpapier in een groot zwaar boek en leg de bloemen voorzichtig op het keukenpapier. Vervolgens leg je daarover weer eenzelfde stuk keukenpapier en wacht je een dag. Vernieuw het keukenpapier zo’n twee a drie dagen en kijk of de vochtigheid van de bloemen al afneemt. Wacht een aantal weken en plak ze op papier. Een leuk klusje met een prachtig resultaat.

Wil je gaan voor een vollere bos die langer meegaat, dan kun je simpelweg verse bloemen in een kartonnen doos leggen met de deksel dicht. Het is daarbij wel belangrijk dat je de overtollige bladeren verwijdert. Helaas is een mooi resultaat niet gegarandeerd, het kan gebeuren dat er schimmel ontstaat. Wil je meer zekerheid van een mooie duurzame bos? dan raden wij je aan om een kijkje te nemen bij een droogbloemen groothandel.