De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Een professionele taxatie: dé manier om de woningwaarde te achterhalen

makelaar Venlo

Van mensen die een eigen woning bezitten zal meestal gelden dat deze woning hun belangrijkste en ook meest waardevolle bezit is. Het is dan ook niet raar als je goed op de hoogte wilt zijn wat eigenlijk op dit moment de precieze waarde van de woning is. De waarde van een huis bepalen is een handeling die ook wel taxeren wordt genoemd. Om achter de woning waarde te komen is het nodig tot een professioneel taxatierapport te komen, iets wat een taxateur uit Venlo uitstekend voor je zou kunnen doen. In dit rapport worden zaken meegenomen als de oppervlakte, de ligging en het bouwjaar van de woning, net als de eventuele aanwezigheid van tuinen, een parkeerplek en een dakkapel. Ook relevant is bijvoorbeeld hoe oud de keuken, de badkamer en de cv-ketel zijn en in welke staat deze verkeren. 

Hauzer & Partners

Om deze redenen kan een taxatie nodig zijn

Een taxatierapport laten opstellen door een gerenommeerde taxateur kun je natuurlijk doen wanneer je maar wilt. Om de volgende redenen is het echter gangbaar of (soms) zelfs verplicht:

  • Als je een woning wilt kopen, dan kan de geldverstrekker een geldig en nieuw taxatierapport eisen.
  • Als verkoper van een woning kun je met behulp van een taxatierapport de verkoopprijs bepalen.
  • Wanneer het helaas tot een echtscheiding komt en je hebt samen een woning op jullie naam staan, dan kan een taxatierapport nodig zijn om tot een goede verdeling te komen.
  • Een taxatie laten uitvoeren kan tenslotte handig zijn als je van mening bent dat de vastgestelde WOZ-waarde van je woning naar beneden moet worden bijgesteld.