De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

eiken tafelblad

Elk huishouden heeft natuurlijk een eettafel, of een andere vorm van tafel waaraan gezeten en gegeten wordt. Het is een belangrijk onderdeel van een gezin en een inrichting van een huis. Daarom wil je dat een eettafel natuurlijk goed is. Het begint meestal bij het tafelblad die als eerste verslijt of kapot gaat, omdat je hier natuurlijk alles op zet is het logisch dat deze als eerste lijdt aan schade. Het nemen van een eiken tafelblad is daarom ook iets wat zeer wordt aangeraden.

Sterk en duurzaam

Een eiken tafelblad wordt zoveel aangeraden omdat eikenhout 2 grote voordelen heeft. Ten eerste is eikenhout zeer sterk. Dit betekent dat het wel tegen een stootje kan, en dat het niet snel uit zichzelf beschadigd of breekt. Ten tweede is eiken hout zeer duurzaam. Dit betekent dat het materiaal heel vaak hergebruikt kan worden. Daarnaast gaat het ook heel erg lang mee. Zo kan je in de meeste gevallen een aantal tiental jaren door met eikenhout meubels. Dit is gelukkig zeer fijn om te hebben, zodat je niet om het jaar een nieuw meubelstuk moet halen.

eiken tafelblad

Niet het duurste hout

Maar dan komt het echte werk, heel leuk en aardig dat eikenhout zo goed is, maar omdat het goed is zal er wel een duur prijskaartje aan hangen. Dit is gelukkig niet zo. Bij de meeste houthandels betaal je niet veel voor eikenhout, vooral niet als het gerecyclede eikenhout is. Als je eens een paar kijkjes gaat nemen bij bedrijven kan je zien dat dit ook daadwerkelijk zo is, en dat het kopen van eikenhouten meubels gewoon een win-win situatie is.