De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Golfplaten polycarbonaat

polycarbonaat-golfplaat-f-122-cm

Golfplaten polycarbonaat heb je in verschillende uitvoeringen en in enkelwandige-, maar ook in meerwandige uitvoering. Het is maar net waar je de golfplaat precies voor wilt gebruiken. Een ding is zeker; golfplaten polycarbonmaat voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en bieden de beste slagvastheid, lichttransmissie, vormvastheid, kleurechtheid en ook brandveiligheid. En daarmee zijn nog lang niet alle positieve punten genoemd. Want dat zijn er nog veel meer.

Liefst 250 keer sterker dan gewoon glas

Polycarbonaat? Dit is een thermoplastisch polymeer waarvan de monomeren verbonden zijn door een carbonaatverbinding. Polycarbonaat is erg stevig, hard en helder en kan hoge temperaturen aan. Behalve in golfplaten tref je het ook aan in onder meer cd’s, dvd’s, veiligheidsbrillen, helmen en bepaalde drinkflessen. Insiders zeggen dat golfplaten van polycarbonaat 250 keer sterker zijn dan gewoon glas. Bovendien is het uv-stabiel.  Ondanks al deze zeer positieve eigenschappen is en blijft het buitengewoon licht wat betreft het gewicht. Golfplaten polycarbonaat bieden veiligheid, zijn op maat te maken en worden niet zelden toegepast bij overkappingen en veranda’s, om maar iets te noemen.

golfplaat-driewandig-polycarbonaat-153-cm

Voor zowel de bouw- als de agrarische wereld

Je zou bijkans een boek kunnen schrijven over de vele voordelen die golfplaten van polycarbonaat je kunnen bieden. Niet voor niets worden ze op grote schaal gebruikt in de bouw en de agrarische wereld terwijl ook de particuliere sector ondertussen zweert bij deze golfplaten, denk maar weer eens aan de overkappingen en de veranda’s. Geprezen is de optisch zeer heldere lichtdoorlaat en de buitengewone slagvastheid van de golfplaat polycarbonaat.

Zeer breed toepasbaar en verkrijgbaar met verschillende profielen

Golfplaten van polycarbonaat zijn zeer breed toepasbaar en hebben verschillende profielen. Op de golfplaten wordt vaak een zeer lange garantietermijn gegeven, zeker op de onderdelen verkleuring en lichttransmissie. Neem je de tweewandige golfplaten van polycarbonaat, dan kun je kiezen voor verschillende profielen want deze golfplaat wordt vooral gebruikt voor de constructie van dakramen, wanden, transparante daken en kunnen ook nog eens prima gecombineerd worden met afdekplaten en ook met geïsoleerde panelen.

Maak heel eenvoudig een snelle constructie

De tweewandige uitvoeringen zijn hagel- en UV-stralingsbestendig en je kunt ze aanschaffen met dichtgelaste uiteinden. Kiezen voor de driewandige golfplaat van polycarbonaat is kiezen voor een golfplaat die of glashelder zijn of opaalkleurig zijn. Ze hebben oppervlaktebescherming en dat staat garant voor een lange levensduur. In alles zijn deze golfplaten optimaal voorbereid om op zo kort mogelijke termijn en op eenvoudige wijze een snelle constructie te maken. De driewandige platen hebben een dikte van zes millimeter en passen daardoor ook al uitstekend op bestaande vezelcement golfplaten.

polycarbonaat-golfplaat-f-122-cm

IJzersterk en echt niet kapot te krijgen

Met golfplaten van polycarbonaat kun je heel de wereld aan, zo lijkt het wel. Zowel gebruikers als mensen die er dagelijks mee werken zijn vol lof over de eigenschappen. Meest gehoorde? De golfplaten zijn niet kapot te krijgen en zijn ijzersterk. Ga er dus maar vanuit dat dit ook daadwerkelijk zo is. Door te werken met golfplaten polycarbonaat kiest je voor stevigheid, en dat in alle facetten.