De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Het gebruik van kunststof openslaande deuren

Wanneer je vindt dat je te weinig licht in je kamer krijgt dan zou je kunnen besluiten om tuindeuren te plaatsen. Het plaatsen van tuindeuren levert ook een meerwaarde van je woning op. Tuindeuren zijn ideaal als je een terras, tuin of een groot balkon hebt. De moderne kunststof tuindeuren zijn leverbaar in verschillende kleuren en prijsklassen. Ze kunnen gebruikt worden bij een moderne en klassieke inrichting. Voor iedere situatie is er een openslaande tuindeur beschikbaar. 


Voordelen van kunststof openslaande deuren
Kunststof openslaande deuren hebben een langere levensduur dan houten tuindeuren. De kunststof tuindeuren deuren hoeven niet geschilderd te worden en kunnen gemakkelijk met water en zeep schoongemaakt worden. Tegenwoordig zijn ze niet meer van echt hout te onderscheiden. De moderne kwaliteit kunststof tuindeuren kunnen van een houtnerf voorzien worden. Ze lijken op houten tuindeuren.

De kwaliteit van kunststof tuindeuren is de laatste jaren enorm verbeterd. Door de stalen frames en de zwaarste kwaliteitsklasse profielen zijn deze soort tuindeuren inbraak werend. Plaats nooit zelf de openslaande tuindeuren, maar laat deze werkzaamheden door een vakman verrichten. In veel gevallen komen er nog best wat handelingen bij kijken. De ruimte moet worden vrijgemaakt en ze moeten verankerd geplaatst worden. Voor een klassiek uitstraling zullen de tuindeuren voorzien worden van een borstwering aan de onderzijde van de deur. Ook kunnen er roeden in het glas worden verwerkt. Gebruik een goede glassoort. Door HR++ glas toe te passen weet je zeker dat je een goed isolerende glassoort gebruikt.

Schuifpui of tuindeur?
Het nadeel van een openslaande tuindeur is dat je ruimte nodig hebt op je balkon of terras. Wanneer je te weinig ruimte hebt, zou je kunnen kiezen voor een schuifpui om toch voldoende licht in de woonkamer te krijgen. Er zijn veel verschillende schuifpuien. Je kunt een schuifpui verdelen in 2, 3 of 4 delen. Voor een schuifpui worden minder kozijnen gebruikt dan voor openslaande tuindeuren. Met openslaande tuindeuren krijgt het geheel een nostalgischere uitstraling. Zorg dat je de tuindeuren kunt vastzetten, omdat ze anders dicht kunnen waaien. Omdat de keus van openslaande tuindeuren groot is, kun je zeker slagen als je gaat kijken in een showroom. Laat je goed voorlichten, voordat je de keus maakt.