De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Het renoveren van oude binnendeuren: hoe kun je oude binnendeuren renoveren en een nieuw leven geven?

Binnendeur

Oude binnendeuren kunnen veel charme en karakter toevoegen aan een woning, maar na verloop van tijd kunnen ze versleten en verouderd raken. Gelukkig hoef je niet meteen nieuwe deuren aan te schaffen, want oude binnendeuren van Deurmarkt kunnen gerenoveerd worden en een nieuw leven krijgen. Hieronder vind je enkele tips om jouw oude binnendeuren te renoveren.

Reinigen en schuren

Het eerste wat je moet doen, is jouw oude binnendeuren goed reinigen. Verwijder stof en vuil met een zachte borstel en maak ze daarna schoon met een mild reinigingsmiddel. Vervolgens moet je de deuren schuren om alle oude verf- en laklagen te verwijderen. Gebruik hiervoor schuurpapier met een fijne korrel en werk van grof naar fijn. Verwijder vervolgens alle stof van de deuren.

Repareren

Controleer of er beschadigingen zijn aan de deuren, zoals scheuren of gaten. Deze moeten worden gerepareerd voordat je begint met verven. Gebruik houtplamuur om de beschadigingen op te vullen. Nadat de plamuur droog is, schuur je het oppervlak glad met fijn schuurpapier.

Primer aanbrengen

Voordat je begint met verven, moet je een laag primer aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de verf goed hecht aan de deuren. Breng de primer aan met een kwast of roller en zorg ervoor dat je een gelijkmatige laag aanbrengt. Laat de primer drogen volgens de instructies op de verpakking.

Verf aanbrengen

Nu kun je beginnen met het aanbrengen van de verf. Gebruik een kwast of roller en werk van boven naar beneden. Breng de verf in dunne lagen aan en zorg ervoor dat je geen druipers krijgt. Laat de verf drogen volgens de instructies op de verpakking en breng indien nodig nog een tweede laag aan.