De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Hoe kun je een waterput slaan?

Een eigen watervoorziening bezitten lijkt je misschien een leuk idee, of je wilt wat geld besparen met je eigen watervoorziening door een waterput te slaan. Hier lees je hoe je dit het beste kunt doen en waar je op moet letten bij het slaan van een waterput.

Een waterput slaan

Als je je eigen waterput wilt gaan slaan zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Ten eerste moet je weten of je het boren van de put zelf kunt doen of dat je daar iemand voor moet of wilt inhuren. Daarnaast is het belangrijk om de kosten van het boren in kaart te brengen en daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel dit je kan opleveren. Weegt het rendement op tegen de kosten? Daarnaast is het fijn om te weten dat er geen vergunningen nodig zijn voor het boren van de put. Ook moet je er rekening mee houden dat als je echt rendement wilt zien van de put, je zeker voor langere tijd op je huidige woonlocatie moet blijven wonen. Heb je misschien verhuisplannen? Wacht dan met het maken van de put tot het zeker is dat je blijft waar je bent. Je kan een waterput namelijk niet gewoon meenemen naar je nieuwe locatie. 

Hoe diep moet je waterput zijn?

Als je hebt besloten dat je een waterput wilt gaan slaan dan moet je ook weten hoe diep deze moet worden water te bereiken dat geschikt is om te kunnen drinken. De eerste lagen van de aarde bevatten teveel bacteriën voor fatsoenlijk drinkwater. Ga je niet diep genoeg dan riskeer je dat je ziek kunt worden van het drinken van je water. Vanaf ongeveer 30 meter is het water veilig om te drinken.

Ben je er klaar voor?

Als je klaar bent om te gaan boren dan vind je op vrijbuitersnest.nl  nog meer informatie over het slaan van een waterput, wat dit kan kosten en wat het rendement kan zijn van het in bezit zijn van je eigen watervoorziening.