De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Hoe milieuvriendelijk is laminaat?

Het is enorm belangrijk dat we met ons allen aan het milieu gaan denken. We leven met ons allen op deze aardbol en we moeten er samen goed voor zorgen. Helaas zijn er onder ons een aantal mensen die het flink aan het verzuren zijn voor de rest. Veel mensen houden tegenwoordig geen rekening meer met het milieu. Ze bestellen spullen van de andere kant van de wereld, want ‘dat is goedkoper’, terwijl ze niet weten hoe slecht het voor de wereld is. Het is dus enorm belangrijk om milieubewuste keuzes te maken. Een milieubewuste vloer is daar een van. Wil je weten of het laminaat van Laminaatpark milieuvriendelijk is? Lees dan snel verder!

Proces

Om te kunnen weten of laminaat milieuvriendelijk is, is het ten eerste goed om te weten hoe laminaat wordt gemaakt. Laminaat bestaat namelijk uit meerdere lagen. Deze lagen zijn er in totaal vier. De bovenste en de onderste laag bestaan uit kunststof, de middelste lagen uit samengeperste houtsnippers en een sticker. De laag van de samengeperste houtsnippers zorgt voor de stevigheid van de planken, de kunststof lagen zijn voor bescherming en de sticker bepaald de look van de plank.

Milieuvriendelijk?

Nu je weet hoe het laminaat in elkaar zit, kun je gaan beoordelen of het laminaat ook echt milieuvriendelijk is. Het antwoord is niet geheel waterdicht. Laminaat is namelijk voor een deel milieuvriendelijk. De twee middelste lagen zijn namelijk erg milieuvriendelijk. Beide lagen zijn eenvoudig te maken van gerecyclede materialen. Zo wordt de houtlaag bijvoorbeeld gemaakt van afvalhout. Het enige probleem zijn de twee kunststof lagen. Deze lagen bestaan namelijk uit plastic en plastic is natuurlijk niet goed voor het milieu. Aan de andere kant zorgen deze lagen wel voor een lange levensduur van de plank. Dat is natuurlijk iets dat de plank juist weer duurzaam en dus ook milieuvriendelijk maakt.