De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Hoe verhuis je een grote kast?

Het verhuizen van een grote kast doe je niet zomaar. Het is een flinke klus en er kan veel misgaan tijdens de verhuizing. Jij wilt natuurlijk niet dat de kast wordt beschadigd of nog erger: dat de kast kapot gaat. Een kast is erg sterk en zwaar, maar tegelijkertijd ook erg kwetsbaar. Er is zo iets kapot. Een goede voorbereiding voor het verhuizen van de kast is om die reden dan ook erg belangrijk. Ga je een kast verhuizen? Lees eerst dan goed de onderstaande tips. 

TIp 1: Inpakken

De eerste tip voor het verhuizen van een kast is om de kast goed in te pakken. Een kras op de kast is zo gemaakt. Zorg er om die reden voor dat er geen krassen op de kast kunnen worden gemaakt. DIt kun je doen door bijvoorbeeld lakens, dekens of bubbelplastic om de kast heen te wikkelen. 

Tip 2: Vloer

De tweede tip is om de vloer te beschermen. Een kast is erg zwaar en glipt snel uit je handen. Hierdoor is een beschadiging op de vloer snel gemaakt. Het is natuurlijk de makkelijkste manier om de kast gewoon naar buiten te schuiven, maar dat beschadigd de vloer snel. Tillen is geen goed idee voor je rug. Bescherm om die reden daarom de vloer met bijvoorbeeld karton. Til je kast over het karton en voorkom schade op de vloer. 

Tip 3: Lift

De derde en laatste tip is om een lift te gebruiken als je een trap op of af moet. Het is veel te zwaar om een kast namelijk zelf de wenteltrap van Siertrappen  op of af te tillen. Het is daarnaast ook de ideale plaats om een beschadiging te maken. Maak het jezelf niet te moeilijk en zorg voor een lift.