De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De huizenmarkt in Leeuwarden

huizenmarkt-leeuwarden

Momenteel is het gekkenhuis met de huizenmarkt in heel Nederland. Mede komt dit door het COVID-19 virus, dat het aanbod van huizen ontzettend laag is. Wat er precies gebeurt en hoe dit precies is gekomen, leggen wij jou uit!

Laag aanbod

Thuisblijven is het nieuwe normaal geworden, het verhuizen en renoveren van woningen kost meer energie en moeite en dat alles door de corona crisis. We merken dat de rente ontzettend laag is, maar de huizenprijzen gigantisch hoog. Ook in Leeuwarden merken we dat de huizenprijzen omhoog zijn gegaan en het aantal koopwoningen gedaald. 

Zoektocht naar koopwoning

Juist omdat het nu ontzettend moeilijk is om een koopwoning te vinden is het slim om een makelaar in Leeuwarden in te schakelen die jullie kan helpen. De zoektocht naar de juiste koopwoning is momenteel nou eenmaal lastig, maar zeker niet onmogelijk. Een nieuw begin en een frisse start in een andere woning kan een boost geven in je leven!

Toekomstvisie 2021

We naderen al gauw 2021 en dat betekent dat we ook rekening moeten houden met deze cijfers. De verwachting is dat de huizenprijzen nog wel een tijdje zullen stijgen door het lage aanbod. Echter wanneer de economie weer opkomt en de corona crisis langzaam minder wordt, zullen er meer koopwoningen beschikbaar zijn. Hierdoor stijgt het aanbod en zal de prijs dus dalen. 

Huis verkopen

Je huis verkopen lijkt nu misschien een slimme zet, je kunt er immers een hoge prijs voor vragen en de woning zal hoogstwaarschijnlijk binnen no-time verkocht worden. Echter wordt het voor jezelf natuurlijk ook duurder als je een woning zoekt in deze tijd. De vraag naar woningen stijgt namelijk met de dag en dat zien we ook terugkomen in de huizenmarkt van Leeuwarden.