De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

In navolging van mijn grootouders ook een compostbak

compostbak_380_literIn navolging van mijn grootouders ook een compostbak

Mijn grootouders wonen nu alweer jarenlang in een aanleunwoning, maar van hun vorige huis kan ik me nog best veel herinneren, ook al moet ik destijds nog best jong zijn geweest. Urenlang hebben mijn zus en ik gespeeld in hun huis en met name de tuin was favoriet voor de aard van onze bezigheden. Wij waren er namelijk altijd ontdekkingsreizigers en deden ook daadwerkelijk de meest verrassende ontdekkingen aldaar. Op een gegeven moment speelden we verstoppertje en besloot mijn zus zich te verschuilen in de compostbak. Niet wetende natuurlijk dat die compostbak fungeerde als een soort moeras en zich niet bewust van hoe diep de compostbak in de grond zat. Met als gevolg dat ze er helemaal in wegzakte en gelukkig nog wel het besef had te schreeuwen om hulp. Ik was gelijk gealarmeerd en heb een schop gepakt die toevallig naast de compostbak stond. Die schop stouwde ik naar binnen en sommeerde mijn zus zich daaraan vast te houden. Uiteindelijk is mijn zus er ongeschonden uit gekomen maar van die ervaring hebben wij zeker geleerd. Het grappige is dat ik onlangs zelf een compostbak aanschafte, maar niet zo’n zelfgemaakte als die van mijn grootouders maar een afgekaderde versie. Wat we hier vergeten in dit verhaal is namelijk dat een compostbak ontzettend goed is voor het milieu en verrekte handig als je je eigen tuin onderhoudt. Het roept altijd weer herinneringen aan vroeger bij me op.