De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Infrarood verwarming in de badkamer

douchen

Infrarood verwarming in de badkamer is een zeer comfortabele verwarmingsoplossing. Deze eigentijdse manier van verwarmen kent vele voordelen. Zo werkt infrarood verwarming badkamer zeer efficiënt, waardoor je het snel aangenaam warm hebt. Ook bespaar je energie en kosten wanneer je kiest voor verwarming met infrarood panelen. Doordat je geen radiator meer nodig hebt, benut je daarnaast de beschikbare ruimte optimaal.

Snelle opwarmtijd ir panelen

De infrarood panelen hebben een snelle opwarmtijd. Hierdoor komt er al na een paar seconden aangename warmte vrij. Je kunt de panelen bijvoorbeeld een paar minuten voordat je gaat douchen of badderen aanzetten, voor extra comfort tijdens koude ochtenden. Doordat de infraroodpanelen snel opwarmen, hoef je deze minder lang ingeschakeld te laten dan in het geval van conventionele verwarming of vloerverwarming. Op termijn bespaart dit je flink wat energie.

Stijlvolle verwarmingsoplossing

Warmtepanelen zijn vaak stijlvol vormgegeven. De ir panelen komen daardoor prachtig tot hun recht in de moderne badkamer. De infrarood verwarming neemt weinig ruimte in beslag en je hebt geen extra radiator nodig. De panelen zijn te verwerken in allerlei oppervlakten, van wand- en plafondpanelen tot speciale spiegelpanelen die voorzien zijn van een spiegelend oppervlak.

infrarood verwarming badkamer

Infrarood spiegel

Het is vervelend als je na het douchen of badderen de spiegel steeds af moet vegen met een handdoek om jezelf te zien. Ook als je partner ’s ochtends make-up aan wilt brengen of zich wilt scheren, is het vervelend wanneer de damp van het warme water de spiegel beslaat. Met een infrarood verwarmde spiegel loop je nooit meer tegen dit probleem aan. De spiegel geeft een comfortabele natuurlijke warmte af waardoor deze nooit meer beslagen raakt en jij jezelf altijd kunt zien.

Minder condensatie en schimmels

De stralingswarmte van de infrarood panelen verwarmd niet de lucht in de badkamer, maar de vloeren, wanden, personen en andere objecten. Doordat de muren de warmte absorberen, ontstaat er minder snel condensatie. Dit gebeurt namelijk wanneer warme lucht zich afzet op koudere oppervlakten. De muren worden dus minder vochtig, met als resultaat minder risico op het ontstaan van schimmel.