De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Inspiratie over wat kost een gietvloer

Eens in de zoveel tijd is het een goed idee om eens te kijken naar een nieuwe vloer in huis. Er zijn dan een hoop keuzes die iemand kan maken, maar er is een vloer die voor een hoop mensen nog onbekend is. We hebben het dan over een gietvloer.

Wat is een gietvloer?


Allereerst is het handig om te begrijpen wat het precies voor vloer is. Het kenmerkende aan de vloer is namelijk dat hij gegoten wordt. Dat houdt in dat er een mengsel bij elkaar gemaakt wordt en dit mengsel vervolgens over de ondervloer gegoten wordt. Het mengsel zal vervolgens opdragen en er ontstaat een egale laag. De vloer kan in allerlei verschillende kleuren en afwerkingen gemaakt worden. Het pigment wordt namelijk pas toegevoegd wanneer de vloer gemengd wordt. Hierdoor ontstaat er dus een kleur die je op dat moment zoekt. Toch zitten er nog een hoop andere voordelen aan de vloer.

Voordelen van de vloer en wat kost een gietvloer?


Het grootste voordeel heeft te maken met het feit dat de vloer zo egaal is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld parket of tegels, zitten er geen lijnen over de vloer. Dit zorgt voor een veel hygiënischer effect dan andere vloeren. Er is geen mogelijkheid voor vuil of stof om zich te verzamelen in deze naden waardoor de vloer veel hygiënischer is. Ook is het schoonmaken van de vloer daardoor veel makkelijker. Je hebt geen vervelend randje waar de stof achter blijft hangen wanneer je gaat stofzuigen. Ook is het zo dat de vloer van verschillende ingrediënten gemaakt kan worden. Hierdoor kan de vloer verschillende eigenschappen krijgen, maar wat kost een gietvloer? Een gietvloer kan dus op verschillende manieren gemaakt worden en het is dan ok lastig om een precieze prijs aan te geven.

Meer inspiratie nodig over wat kost een gietvloer. Klik dan hier