De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Keukentrends 2023: lichte kleuren, bovenkastjes en high tech!

keukens

Dit zijn de keukentrends van 2023

Het nieuwe jaar is begonnen. Een mooi moment om de keukentrends van 2023 even door te nemen. Wat meteen opvalt is dat de keukenblokken in 2023 zachter en lichter van kleur zullen zijn en dat dichte bovenkastjes weer helemaal terug zijn. Licht, rust en harmonie is dan ook het centrale thema. Ook de vele high tech snufjes springen in het oog. In dit blogartikel nemen we ze allemaal even door.

Zachte harmonische kleuren

Zwarte keukens – dé keukentrend van de afgelopen jaren – zullen we in 2023 minder vaak tegenkomen. De keuken wordt dit jaar een gezellige plek waar het hele gezin elkaar ontmoet. Dit maakt het één van de meest gebruikte ruimtes in het huis. Daar is met de kleur van de keukenblokken rekening mee gehouden. Zachte kleuren als zandkleur, greige, beige en off-white, olijfgroen en terra(bruin) voeren de boventoon, vaak gecombineerd met natuurlijke materialen.

De comeback van dichte bovenkastjes

Waar de muur boven het aanrechtblad de afgelopen jaren leeg was of voorzien van een schap, zijn dichte bovenkastjes in 2023 weer een echte keukentrend. Zo staan alle spullen weer uit het zicht, wat meer rust geeft in een ruimte waarin zoveel gebeurt. Ook scheelt het je heel wat afstoffen. Wel blijft er ruimte voor een enkele open kast voor decoraties en pronkstukken.

High Tech snufjes

Ook high tech snufjes maken onderdeel uit van de keukentrends van 2023. Deze zijn ook gericht op rust en harmonie. Met ingebouwde espressomachines in de keukenblokken blijft de keuken een stuk rustiger. Verder zien we de onzichtbare afzuiging in bijna iedere keuken terug. Zeg dus maar vaarwel tegen die rommelige afzuigkap en laat je afzuiging netjes wegwerken in het onderliggende keukenblok. Ook slimme en duurzame keukenapparatuur is een keukentrend. Inderdaad zijn niet alle snufjes nieuw, maar inmiddels wel betaalbaar. En ze sluiten perfect aan bij het thema van dit jaar.

Keukentrends 2023 zorgen voor meer rust en harmonie

Met de keukentrends van 2023 krijgt de keuken een rustiger en harmonieuzer karakter, waarin je gezellig samen kunt zijn met het hele gezin. Lees ook: Je keuken wrappen? In Almere kunnen ze je helpen