De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Leren trapbekleding leggen

leren trapbekleding

Bent u op zoek naar verandering in uw huis of kantoor en vraagt u zich af of een nieuwe trapbekleding een optie is? Overweeg dan eens het professioneel leggen van leren trapbekleding. Het is een stijlvolle, onderhoudsvriendelijke en duurzame keuze tegen een betaalbare prijs. Dit blog gaat over alles wat je moet weten voordat je besluit om leren trapbekleding te laten leggen, van de techniek tot het onderhoud.

Materialen

Leren trapbekleding kan worden gelegd in de vorm van tapijten met leren strips of in een op maat gemaakt ontwerp. Het leer dat wordt gebruikt voor trapbekleding wordt meestal geverfd om een breed scala aan kleuren te bieden. Het meest voorkomende soort leer dat wordt gebruikt is rundleer, maar er kan ook worden gekozen voor kalfsleer of geitenleer. Naast deze materialen kan er ook worden gekozen voor een combinatie met andere materialen zoals hout, staal of glas.

Kosten

Leren trapbekleding is iets duurder dan bijvoorbeeld tapijt. De kosten zijn echter afhankelijk van de grootte van de trap en het door u gekozen leer. Hoewel de initiële kosten wat hoger zijn, betaalt het zich uiteindelijk terug. Een leren trapbekleding gaat lang mee en is gemakkelijker schoon te houden dan andere materialen, waardoor je in de toekomst op onderhoudskosten bespaart.

Techniek

Het leggen van leren trapbekleding vereist een hoge mate van precisie en compatibiliteit. Daarom raden wij aan om een professionele installatieservice in te schakelen. Zij hebben de nodige kennis en ervaring om de klus te klaren. Bij de installatie worden eerst uw wensen geanalyseerd en samen met de installateur gekozen welk leer het beste bij uw trap past. Vervolgens worden de juiste gereedschappen en materialen geselecteerd om het leer netjes te plaatsen.

Onderhoud

Onderhoud van leren trapbekleding is eenvoudig en een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor leren trapbekleding. Vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd met een vochtige doek. Het leer heeft geen diepgaande schoonmaakbeurt nodig tenzij deze het belangrijk vinden hun trap eens per jaar grondig te reinigen. Om het leer in uitstekende staat te houden, moet het worden behandeld met een voedende crème en een beschermende laag die het leer beschermt tegen krassen en slijtage. Het is aan te raden om dit tweemaal per jaar te doen.

Leren trapbekleding maakt niet alleen uw interieur stijlvol, het is ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Als u op zoek bent naar een nieuwe look voor uw huis of kantoor, dan is leren trapbekleding leggen wellicht een goede optie. Zorg er wel voor dat u zich laat installeren door vakmensen voor de juiste afwerking. Gaat u voor een kwalitatieve trap die jaren mee zal gaan, dan zult u zeker geen spijt hebben van uw keuze.

Bron: www.belledo.nl

Trap