De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Matten vloerverwarming prima in combinatie met elektrische vloerverwarming

overkapping fundering

Van vloerverwarming hebben de meeste mensen wel eens gehoord. Wat matten vloerverwarming precies zijn, is vaak een ander verhaal. Om die reden leggen we je hier uit wat matten vloerverwarming precies is en wat dan precies de voordelen zijn van het gebruik van matten vloerverwarming. 

Speciale matten die beschikken over speciale bekabeling

Als we het hebben over matten vloerverwarming, dan hebben we het over bijzondere matten die beschikken over speciale bekabeling. Ze kunnen rechtstreeks onder de vloer geplaatst worden. Omdat er sprake is van een zeer korte afstand ten opzichte van de vloer, wordt de warmte meteen afgegeven aan de ruimte. Op die manier gaat er bijzonder weinig warmte verloren. Wil jij de matten vloerverwarming optimaal benutten, dan moet je een eventueel aanwezige kruipruimte wel altijd op de beste mogelijke manier isoleren. Want anders kan alsnog de nodige warmte zomaar verloren gaan. 

Met elektrische vloerverwarming is elke ruimte snel op temperatuur

Je kunt de matten vloerverwarming overigens alleen gebruiken als je kiest voor elektrische vloerverwarming. Deze verwarming is iets minder zuinig dan andere vloerverwarming, het systeem dat gebruikt maakt van warm water. Aan de andere kant heeft elektrische vloerverwarming weer als voordeel dat deze gemakkelijker te reguleren is. Nog een voordeel is dat een elektrische vloerverwarming en dus matten vloerverwarming snel voor een warme ruimte kunnen zorgen. De klassieke vloerverwarming staat erom bekend dat het enige tijd duurt voor een ruimte lekker verwarmd is. 

Je kunt prima gebruik maken van een te programmeren thermostaat

Juist vanwege het snelle opwarmen, is deze vloerverwarming zeer geschikt in bijvoorbeeld de slaapkamer en de badkamer. Wat zeker nog een voordeel is van het gebruik van matten vloerverwarming, is dat ze zeer dicht onder de vloer geplaatst zijn en om die reden ook gemakkelijk bereikbaar zijn. Matten vloerverwarming en de elektrische vloerverwarming zijn perfect voor het snel opwarmen van ruimtes die niet permanent gebruikt worden. Denk in dat verband maar eens aan een hobbykamer bijvoorbeeld. Je kunt als je kiest voor elektrische vloerverwarming gebruikmaken van een te programmeren thermostaat. 

Zeker geen last meer van koude voeten

In algemeenheid kan gesteld worden dat er veel voordelen kleven aan het gebruiken van vloerverwarming. Er is altijd sprake van een daling van de energienota bijvoorbeeld. Ook heb je vanwege het ontbreken van radiatoren meer ruimte voor meubels in jouw huis. Jouw woning wordt ook gewoon mooier, juist vanwege het ontbreken van de radiatoren. Verder krijg je bij vloerverwarming natuurlijk nooit meer last van koude voeten. 

Veel meer voordelen dan nadelen

Natuurlijk kun je ook nadelen opnoemen voor het gebruik van matten vloerverwarming. Zo is de aanschaf van deze vorm van verwarming nog steeds aan de dure kant. Dat geld verdien je echter wel weer terug door de lagere energierekening. Verder is vloerverwarming minder goed te repareren en zit je zeker even in de rotzooi als jij in jouw huidige woning dergelijke verwarming aan laat leggen. Deze nadelen wegen echter niet op tegen de voordelen. Want die zijn veel groter.

Bezoek onze website voor meer informatie en om direct te bestellen!