De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Mijn huis en interieur beveiligen

Wanneer we praten over het beveiligen van onze woning dan denken we al snel aan het instellen van inbraakbeveiliging, zoals het installeren van een camerasysteem of alarmsysteem. Dit is er absoluut een onderdeel van, maar er zijn nog veel meer zaken die onze woning, ons interieur en natuurlijk onszelf beschermen. Hieronder bespreken we verschillende manieren van beveiliging.

Bescherm je woning en jezelf tegen brand

Brand is de grootste angst van veel mensen, maar toch denken de meesten dat het hun niet overkomt. Toch vallen er jaarlijks veel gewonden of doden of brand de woning af. Hier wil jij niet mee te maken krijgen.

Ten eerste is het belangrijk dat je stappen hebt ondernomen om brand te voorkomen. Denk aan een brandveilige woning. Hiervoor is het mogelijk om een brandinspectie te laten doen, zodat je weet hoe veilig jouw woning tegen brand is. Ook verouderde apparatuur kan eerder brand veroorzaken. Bij kortsluiting kan er namelijk brand uitbreken.

Daarnaast is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen die jou waarschuwen tegen brand, zoals een brandmeldinstallatie en het aanwezig hebben van meerdere brandblussers. Schakel een installatiedeskundige brandmeldinstallaties in om alles tot in de puntjes te regelen. 

Het nodige onderhoud aan je huis

Net zoals een auto heeft een woning ook onderhoud nodig. Niemand zit te wachten op een instortende woning. Hoewel instorting niet snel het geval is, is het toch belangrijk om de vloeren, muren en het dak in goede staat te houden. Zorg er ten eerste voor dat er geen lekkages in de woning zijn. Door dakgoten goed schoon te houden blijft hier geen water in staan en door andere zaken in de woning ook goed bij te houden is dit te voorkomen. Denk aan het checken van de waterdruk van de leidingen. Indien er lekkages zijn dan staat de druk op het water vaak lager.

Beschermen tegen inbraak

Beschermen tegen inbraak kan uiteraard door een camerasysteem en een alarmsysteem te laten installeren. Echter zijn er ook simpelere en goedkopere methoden om inbrekers tegen te houden. Denk aan goede kozijnen en sluitwerk op de ramen en deuren. Wanneer inbrekers niet binnen een paar tellen bij je binnen kunnen komen dan geven veel van hen al snel op. Check ook altijd of alle deuren en ramen goed dicht en op slot zitten wanneer je van huis weggaat. Hoewel dit een simpele handeling is gaat het bij veel mensen hier mis.