De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Nederlandse favoriete kazen

Wil jij een stukje schapenkaas kopen of ga jij toch voor een hele kaaswiel? Wat jouw keuze dan ook wordt, met schapenkaas en geitenkaas kan het haast niet misgaan. Het zijn namelijk een van de lekkerste en gezondste kazen. 
 

Kaas

Een stuk kaas is net zo bijzonder als een schilderij aan de muur. Het maken van kaas neemt namelijk veel tijd en levert uiteindelijk een goed resultaat. Ofwel het levert een lekkere en gezonde resultaat. Kaas wordt gemaakt van melk. De melk wordt verhit en verrijkt met stremsels. Hierna beginnen de eiwitten te stollen en ontstaat er een substantie. Deze substantie wordt in een vat gestopt en wordt hierna samengeperst. Hierdoor komt het vocht er uit. Nadat er een vaste substantie is ontstaan wordt de kaas in een pekelbad geweekt. Dit geeft smaak en houdbaarheid aan de kaas. En voila je laat de kazen rijpen. Je kunt kiezen voor een jonge kaas, belegen kaas of oude kaas. Wil jij een kaas met een wat zachtere smaak? Dan zou jij kunnen kiezen voor een jonge kaas. Deze zijn namelijk licht van smaak. Oude kazen liggen soms wel meer dan één jaar te rijpen. Deze zijn pittiger van smaak. Vroeger kon je alleen in de winkel of de vrijdagmarkt een stukje kaas kopen. Nu kun je ze ook gemakkelijk online bestellen. Je kunt bijvoorbeeld schapenkaas en  geitenkaas bestellen. Deze worden dan afgeleverd bij jou aan huis. 

Nederlands favorieten

 

Hier in Nederland eten we veel kaas en dat is niet zomaar. Het maken van kaas is al eeuwen een Hollandse ambacht. De Nederlandse kazen zijn lekker, gezond en gaan goed met een glaasje wijn. De meest gegeten kazen zijn het volgende; Goudse kaas, Edammer, Geitenkaas, Leidse kaas en schapenkaas. De Goudse kaas is een Nederlandse specialiteit die alleen in Nederland geproduceerd mag worden. De goudse kaas is een vette en harde 48+ kaas. De Edammer is een smaakvolle kaas. Deze is romig en goed te combineren met fruit of brood. De Geitenkaas wordt ook veel gegeten. Deze is ook romig en onmisbaar op borrelplanken. De Leidse kaas is een een speciale kaas met komijn en wrongel. Deze wordt gemaakt van afgeroomde melk die gebleven is na het maken van boter. De schapenkaas is heeft ook een zachte en romige smaak. Deze wordt vaak gebruikt in salades en is ook vaak terug te zien op borrelplanken. Wil jij een stuk schapenkaas kopen, maar je weet niet wat het verschil is tussen schapenkaas en de kaas die gemaakt wordt van koeienmelk? Dan is het goed om te weten dat schapenkaas veel makkelijker te verteren is. Schapenkaas bevat vitamine B13, dit voorkomt maag -en darmproblemen.

 

Bestellen of kopen? 

Tijdens deze moeilijke perioden is het niet altijd makkelijk om naar buiten te gaan om een stuk schapenkaas te kopen. Dit betekent niet dat jij geen kaas gaat eten! Je kunt nu verschillende soorten kazen online verkrijgen. Je kunt bijvoorbeeld een Edammer of een geitenkaas gemakkelijk online bestellen