De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Nieuwe schuttingen door kinderen verpest

21-planks-hout-beton-schuttingNieuwe schuttingen door kinderen verpest

Schuttingen hebben altijd dezelfde kenmerken. Ze scheiden tuinen van elkaar, bieden bescherming en privacy en zien er vaak hetzelfde er uit. Dit is trouwens niet altijd zo, sinds kort is er een breed assortiment aan verschillende kleuren. Ik heb drie weken geleden nieuwe schuttingen laten plaatsen in licht groen. Licht groen vind ik zuiverend, het is een fantastische kleur. Helaas heb ik kleine kinderen als buren, en die besloten een week later met stoepkrijt op mijn schuttingen te tekenen. Op zich geen ramp, tot dat ze de stiften er bij haalde. Ik was niet thuis om op mijn schuttingen en tuin te letten dus kon ze niet corrigeren. Toen ik terug kwam was een deel van mijn schuttingen onder gekalkt met strepen, krassen, rare poppetjes en een paar schunnige teksten. De oudste is twaalf en heeft de rest denk ik aangespoord. Ik ben gelijk naar de ouders gegaan en heb verhaal gehaald. Het bleek dus dat ze zelf niet aanwezig waren en de oppas niet had opgelet. De kinderen hebben hun excuses aangeboden en ze gaan nu met de oppas kijken wat een gepaste oplossing is voor mijn schuttingen. Ik denk over verven maar helaas wordt dit wel een stuk lelijker. Maar nieuwe schuttingen plaatsen is erg duur. Kortom, ik baal er enorm van. De kinderen voelen zich erg schuldig, dit hoeft ook weer niet. Ik denk dat de oppas zich pas echt schuldig moet voelen. Het is gelukkig niet het einde van de wereld, maar wel jammer, aangezien mijn schuttingen net nieuw waren.