De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Veel voorkomende problemen bij een terrasoverkapping

overkapping fouten

Valkuilen bij het plaatsen van een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping plaatsen in uw tuin, lijkt over het algemeen een soort van droom die uitkomt. Dat is voor veel mensen ook zo. Maar voordat u juichend door uw tuin gaat rennen, waarschuwen we u in dit blog graag voor een aantal verraderlijke valkuilen die u kunt tegenkomen bij een terrasoverkapping aanleggen. U leest ze hieronder.

Niet het hele jaar te gebruiken

In tegenstelling tot wat u vaak op de plaatjes ziet, schijnt de zon niet het hele jaar door. U kunt dus zeker weten niet het hele jaar door onder uw terrasoverkapping zitten. In de winter zijn wind, regen, sneeuw en hagel uw grote tegenstanders. En in de zomer kan het soms onbehaaglijk warm of benauwd worden onder een overkapping. Wilt u altijd meer van uw tuin genieten op een comfortabele plek? Dan is een serre een betere optie.

Fundering nodig voor terrasoverkapping

Wist u dat u voor een terrasoverkapping een fundering nodig heeft? Dat is een extra uitgave. Houten en afgesloten overkappingen kunt u beter voorzien van een volledige fundering. Zo voorkomt u dat de terrasoverkapping wegzakt en gaat ie uiteraard langer mee.

Soms vergunning nodig

Andere valkuil waar menigeen soms intrapt, is dat een terrasoverkapping niet altijd zomaar zonder vergunning geplaatst mag worden. Ga bij twijfel altijd even informeren bij uw gemeente. In de volgende gevallen is het verstandig om eerst navraag te doen:
  • De terrasoverkapping neemt meer dan 50% van de tuin in beslag
  • Hij wordt meer dan 30 vierkante meter groot
  • De terrasoverkapping wordt uw hoofdgebouw
  • Uw woning is een monumentaal pand
  • Uw woning is onderdeel van een beschermd stadsgezicht
  • U verandert het straatbeeld met de terrasoverkapping

Kosten van een terrasoverkapping

Weet ook dat de kosten van een terrasoverkapping best hoog zijn. Ze zijn het meest voordelig als u ze zelf bouwt. Ook zijn er bedrijven waar een terrasoverkapping laten maken niet al te duur is. Wij adviseren u om die vooral op te zoeken. Anders is dit wel een hele verraderlijke valkuil. Vond u dit een nuttig blog voor u? Wij horen het graag van u via ons contactformulier.