De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Rieten dak laten zetten of onderhouden, schakel een rietdekker in!

Ben je van plan een huis te bouwen en weet je nog niet welk dak je wilt hebben? Zoek je naar een authentieke uitstraling voor je woning? Wacht dan niet langer en kies voor een rieten dak wat deze uitstraling geeft. In Nederland komen rieten daken niet veel voor en kiezen mensen steeds vaker voor andere dakvormen. Echter is een rietdak juist uniek en zorgt dit voor de authentieke uitstraling die je huis nodig heeft. Door de juiste rietdekker in te schakelen kun je ervoor zorgen dat jouw huis er voltooid uitziet. Een rietdekker is ook een echte vakman en het is ook daadwerkelijk moeilijk om een rieten dak te leggen. Hiervoor moet je echt een ambachts rietdekker vinden die hier ervaren en gespecialiseerd in is

Voordelen van een rieten dak

Dat een rieten dak er goed uitziet weet iedereen wel, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het hebben van een rieten dak? Ten eerste is het duurzaam en is dit tegenwoordig van een groot belang. Naast een rieten dak kun je ook kijken naar andere dakvormen, maar zijn deze vaak niet duurzaam genoeg. Daarnaast zorgt een rieten dak voor de juiste isolatie en zorgt dit ervoor dat je huis goed warm blijft in de wintermaanden. Dit komt doordat een rietdak vooral heel dik is en massief, de warmte wordt hierdoor goed vastgehouden. Het enige nadeel van een rietdak, is dat deze moet worden onderhouden door een rietdekker. Dit kun je namelijk niet zelf doen, maar moet je echt laten doen door een vakman.

Rietdekker kiezen

Zoals je weet is het worden van een rietdekker moeilijk en is dit echt een vak wat per generatie wordt doorgegeven. Daarom kan het moeilijk zijn om hiervoor een goede aanbieder te vinden, maar kun je dit wel doen op het internet. Door het zoekterm ‘rietdekker’ in te vullen op Google krijg je veel resultaten. Ook kun je specifieker zoeken naar een rietdekker bij jou in de buurt door je plaatsnaam achter het zoekwoord te zetten. Op deze manier kun je ook daadwerkelijk een aanbieder vinden bij jou in de buurt en is dit een stuk beter. Op de website van de aanbieder kun je veel vinden over rieten daken, maar kun je ook kijken naar de verschillen. Tegenwoordig heb je namelijk ook een rieten dak gemaakt van kunstriet en kan dit voordelen met zich meebrengen. Zo is er namelijk geen onderhoud en is dit ideaal voor het besparen van geld.

Onderhoud

Naast dat je het rieten dak laat zetten door een rietdekker moet het ook onderhouden worden. Iedere 2 jaar is het verstandig om een onderhoudsbeurt te laten doen door de rietdekker, deze kost altijd rond de 1000 euro. Hierbij is het van belang dat er mos en algen worden weggehaald en dat de hellingshoek van het dak wordt gecontroleerd. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de kwaliteit van het riet en wordt dit vervangen als er wat mis is. Laat je geen onderhoud plegen? Dan is de kans groot dat je rieten dak gaat lekken of juist zijn volume verliest en hierdoor een mindere uitstraling heeft.