De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Stickers maken: waar moet je op letten?

stickers maken

Stickers zijn een oude maar toch nog altijd betrouwbare manier om versiering aan te brengen. Stickers maken kun je tegenwoordig bovendien zelf doen. En dat betekent dat je dus veel meer vrijheid hebt op creatief gebied. Je kunt alle kanten op om je huis of kantoor te versieren. Maar welke keuze past het beste bij jou?

stickers maken

Mat of glimmend

Er zijn stickers in allerlei materialen verkrijgbaar. Sommige zijn ideaal voor gebruik in de buitenlucht omdat ze bijvoorbeeld waterdicht zijn. Andere zijn weer heel goed bestendig tegen langdurig zonlicht en zullen dus niet verkleuren. Het is daarnaast ook goed om een sticker uit te kiezen op het uiterlijk. Want je kunt zowel een matte als een glimmende sticker krijgen. Waarop deze glimt, is bovendien niet bij elk materiaal hetzelfde. Een glimmende sticker zorgt ervoor dat je extra opvalt maar kan natuurlijk ook een doorn in het oog zijn. Soms is mat juist een betere optie. Mat kan namelijk ook ruim voldoende zijn om toch op te vallen. 

Je ontwerp

Natuurlijk moet je ook goed nadenken over het ontwerp. Want wat wil je precies dat de sticker gaat afbeelden? Misschien wil je wel je favoriete stripfiguur of tekenfilmfiguur afdrukken om een kinderkamer mee te versieren. Of misschien wil je het logo van je bedrijf op de sticker afdrukken zodat je merk goed te zien is voor iedereen die het kantoor binnenwandelt. Het kan natuurlijk ook leuk zijn om met stickers de geboorte van een kindje aan te kondigen aan heel de buurt.