De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Tijd voor het kopen van een salontafel

Witte salontafel

De traditionele setting voor een salontafel staat centraal. Hoe weet u wanneer een salontafel is afgestemd op u, uw woonkamer en uw levensstijl? Maak een aantal criteria voor woonkamermeubilair. Neem overwegingen op met betrekking tot grootte, vorm, materiaal, stijl en bruikbaarheid. Met de normen die zijn gebaseerd op deze koffietafelprimer, kunt u zich het perfecte stuk in uw huis beter voorstellen.

Witte salontafel

Maat salontafel

Witte salontafel zijn niet one-size-fits-all, en de maatvoering hangt af van de grootte van uw woonkamer en de opstelling van uw woonkamermeubilair. Overweeg de drie basisvuistregels: Kies een tafel die ongeveer even hoog is als de kussens van uw bank of iets korter; twee, het mag niet meer dan tweederde van de totale lengte van de bank zijn; en drie, houd 60 cm ruimte aan elke kant. Na een beetje quality time met het meetlint te hebben doorgebracht, heeft u een reeks maten die zullen werken; maar naast de formulebenadering, negeer uw eigen ontwerpimpulsen niet. Als u lang bent of als u van plan bent om meer tijd aan uw salontafel te besteden, wilt u misschien een paar centimeter overstag gaan. Aan de andere kant, als u geïnteresseerd bent in het creëren van een nuchter gevoel, denk dan eens aan lagere instellingen. Bij sommige lagere salontafels kunt u ervoor op de grond zitten, wat een internationale sfeer aan uw woonkamer geeft. Begin met de vuistregels in gedachten, maar onthoud dat vorm en functie snelle vrienden zijn wanneer u een ideale woonruimte wilt creëren.

Vorm

In de praktijk creëren meubelontwerpers oneindig veel variaties op deze vorm, waarbij het tafeloppervlak slechts één onderdeel is. Het is moeilijk om fout te gaan met een rechthoekige salontafel, maar bedenk nogmaals hoe u deze gaat gebruiken. Als u regelmatig gasten ontvangt, kunt u een ronde of ovale salontafel overwegen. Ronde meubelstukken zijn meestal beter in het verzamelen van groepen mensen, en ze zijn gemakkelijker veilig te manoeuvreren. Vierkante salontafels blinken uit in verenigende zitgedeeltes die anders misschien te ver uit elkaar lijken. Ze bieden ook een uitstekend brandpuntcontrast in woonkamers die worden gedomineerd door rechthoeken. Pas op voor het plaatsen van een vierkante tafel in een kamer die al te klein is, maar als u probeert balans te brengen in een grotere of kombuisvormige kamer, is dit misschien de tafel voor u. Meerdere oppervlaktehoogtes betekenen een vermenigvuldigde bruikbaarheid, waardoor gelaagde salontafel wit populair zijn.