De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Tips om huis te verkopen

huis-verkopen

Wanneer je besluit om je eigen huis in de verkoop te zetten, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk verkocht wordt. Het kan een onzekere tijd zijn, omdat je zoveel mogelijk bezichtigers wil en een hoog bod. Om jouw woning voor de juiste prijs op de markt te zetten en deze zo snel mogelijk te verkopen, geven wij jou een aantal tips!

Tip 1: Bepaal de verkoopwaarde

Om voor jezelf ook duidelijkheid te creëren is de eerste stap om te bepalen wat jouw huis op kan leveren wanneer je hem in de verkoop zet. Schakel hiervoor een taxateur in, deze kan goed inschatten voor welke prijs je jouw huis kan aanbieden. Wanneer je een te hoge prijs hanteert, dan zullen er geen tot weinig potentiële kopers op af komen. Krijg je meer geld voor de woning? Dan kun je de overwaarde van het huis gebruiken voor andere doeleinden. Vraag Domium naar de mogelijkheden.

Tip 2: Maak professionele foto’s

Zorg ervoor dat de woning er netjes uitziet en laat professionele foto’s maken, waardoor de woning goed tot zijn recht komt. Je kunt ook een bepaald gevoel creëren door de woning gezellig in te richten.

Tip 3: Marketing

Nu is het de taak om de getaxeerde waarde, informatie en foto’s van de woning te communiceren naar potentiële kopers. Doe dit vooral binnen je eigen netwerk! Vaak woont dit netwerk in hetzelfde gebied als waar het huis te koop staat, hier kun je dus flink van profiteren. Doe dit door het op social media te plaatsen en op websites in de omgeving te staan.

Tip 4: Juridische zaken op orde

Je kunt juridische zaken via de makelaar regelen. Zorg echt dat dit op orde is, zodat je hier later niet tegenaan loopt. Denk hierbij aan zaken als koopcontract, voorwaarden en kettingbedingen.