De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Tips voor bij het snoeien van de Helleborus

De Helleborus is een plant die al vroeg in het voorjaar heel mooi in bloei kan staan. Hij kan eind januari al prachtig in bloei staan. Daarna kun je er tot april van genieten. Het blad kan echter lelijk worden. Hieronder staan tips voor wat je hiertegen kunt doen.

Wacht tot het nieuwe blad komt

Het blad van je Helleborus blijft het gehele jaar aan de plant zitten. Het oude blad kan erg lelijk worden door zwarte vlekken en kringen. Dit wil je natuurlijk weghalen. Dit blad kun je afknippen. Het is verstandig om hiermee te wachten tot er nieuw blad aan je plant verschijnt.

Oude bladeren weghalen voor het snoeien

Voordat je de plant helemaal gaat snoeien kun je alvast wat lelijk blad weghalen. Dat is wel zo fijn voor het oog. Hier kun je al in februari mee beginnen. Met het helemaal weghalen van het lelijke blad zul je echt moeten wachten tot het nieuwe blad weer tevoorschijn komt.

Zorg voor goede aarde

Een goede ondergrond is nodig om je Helleborus en zijn blad gezond en mooi te houden. De plant houdt van een humusrijke grond. Daarin groeit hij het beste en wordt hij het mooist. Als je twijfelt over de grond in jouw tuin dan kun je compost of bladergrond in je tuin leggen om de plant een handje te helpen.