De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Toepassing van kunstgras op een dakterras

Kunstgras op een dakterras lijkt wellicht niet de meest logische toepassing van kunstgras. Toch zijn er steeds meer woningbezitters die hun dakterras of balkon van een lapje kunstgras voorzien. Ook voor bedrijfspanden kan het interessant zijn om het dakterras op te vullen met kunstgras. Zo creëer je een plek waar medewerkers heerlijk van het mooie weer kunnen genieten tijdens hun pauze, of waar ze ruimte hebben om een balletje te trappen. In dit artikel vertellen we je meer over de toepassing van kunstgras op dakterrassen. Niet alleen in de tuin heeft een kunstgrasveld voordelen. Ook op balkons en dakterrassen profiteer je van de voordelen die kunstgras je biedt.

Voordelen van kunstgras op een dakterras

Het voornaamste voordeel van kunstgras op een dakterras of balkon, is het feit dat de ondergrond zachter wordt. Zo hoef je niet met je blote voeten op een koude betonnen ondergrond, een bitumen ondergrond, of een houten ondergrond te lopen als je naar buiten gaat. Ook voor je kinderen is het ontzettend fijn om een eigen speelplek te hebben, waar de kans op verwondingen klein is. Op een stenen ondergrond kunnen je kinderen vallen tijdens het spelen. Bij een houten vlonder als ondergrond lopen je kinderen het risico om splinters op te lopen.

Houd er bij de aanschaf van kunstgras voor een dakterras rekening mee, dat je voor kwalitatief goed materiaal kiest. Kunstgras van een hoge kwaliteit verkleurt aanzienlijk minder snel (UV-bestendigheid is aanzienlijk groter) en is daarbij zachter dan goedkoop kunstgras.