De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Traplift vergoeding aanvragen

Als je zwaar overgewicht hebt of last hebt van artrose is het niet verstandig om veel trap te lopen. Je belast namelijk onnodig je gewrichten en dit kan sneller leiden tot slijtage. Het aanschaffen van een traplift is dan een goede investering. Niet iedereen kan een traplift aanschaffen, omdat de prijzen behoorlijk hoog liggen. Je kunt gelukkig bij de gemeente hiervoor een subsidie aanvragen. Deze subsidie valt onder het WMO en bijna iedereen kan deze aanvragen. Hier zitten natuurlijk wel bepaalde voorwaarde aan verbonden en deze moeten beoordeeld worden door de gemeente. Een traplift vergoeding aanvragen is dus een goed idee als je geen geld hebt voor een traplift. Maar wat doe je als je de vergoeding niet krijgt voor een traplift? Welke opties zijn er dan? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Traplift huren

Trapliften zijn heel duur vooral als je geen subsidie krijgt voor een traplift van de gemeente. Toch zijn er andere opties en zijn er veel aanbieders die trapliften ook verhuren. Dit is een stuk goedkoper als je een traplift tijdelijk moet gebruiken. Je betaalt op deze manier een maandelijks bedrag en dit is vaak een stuk goedkoper. Je kunt natuurlijk ook kiezen om een tweedehands traplift te huren en vaak is dit nog goedkoper. Bij het huren hoef je vaak ook niet te betalen voor het onderhoud. Let wel op, want je moet het huurcontract goed doorlezen als je van plan bent om een traplift te huren.

Tweedehands traplift kopen

Wil je een traplift kopen? Soms is een traplift huren een slecht idee, omdat je de traplift meerdere jaren moet gebruiken. Een tweedehands traplift is minimaal 50% goedkoper en vaak heeft deze traplift een hoge kwaliteit. Je kunt alleen een hoge kwaliteit verwachten als je de tweedehands traplift koop bij een betrouwbare aanbieder. Vaak wordt er ook garantie geboden over de traplift, zodat je verzekerd bent van een hoge kwaliteit. Je moet natuurlijk niet vergeten dat je door een vergoeding van de gemeente, vaak een tweedehands traplift gratis krijgt.

Het is niet verstandig om een traplift direct over te kopen van een particulier. Zo kunnen er verborgen gebreken zitten aan de traplift en kan het zijn dat de traplift kapot gaat. Ook krijg je op deze manier geen garantie en is dit zeer vervelend als je de traplift ook echt nodig hebt.