De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Vormen creëren uit het lasersnijden

Vormen creëren uit het lasersnijden

 

brm-lasers-logoOngeveer een jaar of twee geleden kochten mijn partner en ik een tweede huisje, midden in een van de meest lommerrijke gemeenten van Nederland, waar het heerlijk toeven is. Het fijne aan een tweede huis als dit hebben, is dat je je echt terug kan trekken en zodoende je rust pakken. We zitten er echt in het groen en aangezien we veel dennen en andere winterharde planten hebben staan is het er ook daadwerkelijk het hele jaar door groen, iets wat we nu al twee winters hebben mogen meemaken. Vaak genoeg besluit ik, los van mijn partner, er doordeweeks enkele dagen te gaan zitten. Het doet een relatie altijd goed als je beiden even je eigen weg kunt gaan en bovendien heb ik een atelier gemaakt naast het huis, waar ik mijn kunst maak. Geschoold in het standaard kunstenaarschap werkte ik tot voorheen altijd nog gewoon met verf op doek maar tegenwoordig komen daar telkens weer andere materialen en technieken bij, ik vind het leuk me te blijven ontwikkelen en te blijven ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Voor de verbouwing van ons huisje gebruikten we onder meer een lasersnijder en aangezien we die leasen besloot ik er nog maar even flink gebruik van te maken. Dus nu ben ik allerlei objecten aan het lasersnijden en ik blijk het een fantastische techniek te vinden, eentje die me echt op het lijf is geschreven. Met lasersnijden kun je uit allerlei verschillende materialen de meest specifieke vormen halen en dat is, zeker als je ook graag ruimtelijk werkt zoals ik, heel interessante materie. Ik kijk naar de wereld om me heen, naar het groen dat ik hier overal om me heen heb en de inspiratie komt vanzelf. En die dingen kun je tenminste heel concreet kwijt in het lasersnijden!