De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Warmte tegenhouden en zorgen voor schaduw met zonwering

carports

Zonwering in Ede rond deze tijd van het jaar wordt veel gedaan. Dat is ook niet zo gek, want de temperaturen kunnen ook in ons koude landje in de zomermaanden aardig oplopen. Veel mensen vinden het dan fijn om zonwering in huis te hebben die de warmte verminderen en de zon tegenhouden. Misschien ben jij ook wel op zoek naar nieuwe zonwering en is dat de reden dat je dit leest. In dat geval ben je hier aan het juiste adres. Er zijn veel verschillende soorten zonwering met elk weer een net andere functie of uitstraling. In deze tekst zullen wij jou in het kort uitleggen wat deze verschillen zijn en welke soorten er überhaupt bestaan. Hopelijk weet jij dan na het lezen welke Zonwering in Ede de beste voor jouw woning is.

Jaloezieen voor binnen en buiten

Het ophangen van jaloezieën is een goede manier om de zon tegen te houden en de warmte buiten te houden. Er zijn twee soorten jaloezieën, namelijk jaloezieen voor binnen en buitenjaloezieën. Als je op zoek bent naar Zonwering in Ede dan is dit zeker een goede keuze als je naast het tegenhouden van de zon ook privacy wilt. Je kunt de jaloezieen zo ver open of dicht doen als dat jij fijn vindt. Zo kun je er ook voor kiezen dat jij wel naar buiten kunt kijken, maar anderen niet naar binnen. Buitenjaloezieen zitten aan de buitenkant van je ramen en jaloezieën voor binnen natuurlijk aan de binnenkant. Verder zit er niet veel verschil in de twee soorten zonwering, want ze hebben beide dezelfde functies en specificaties.

Verschillende soorten schermen tegen de zon

Er bestaan verschillende soorten zonneschermen die je kunt gebruiken om de zon en de warmte tegen te houden. Het voordeel van zonneschermen is dat ze zowel binnen als buiten de zon tegenhouden. Daarom zijn zonneschermen erg populair om in de tuin of op een terras te plaatsen. Binnen schijnt de zon niet de ruimte in en buiten creëert het scherm schaduw in de tuin. Op warme zomerdagen is dat natuurlijk ideaal. De zonneschermen geven echter geen privacy, omdat ze niet voor het raam zitten. Men zou dus eventueel nog naar binnen kunnen kijken.

Screens om voor het raam te hangen

Screens zijn een soort schermen die je voor je raam hangt om de zon tegen te houden. Ze houden wel ruim 80 procent van al het zonlicht tegen, waardoor het lekker koel blijft binnen. Het fijne is dat je wel nog gewoon naar buiten kunt kijken door de ramen heen, maar mensen niet naar binnen kunnen kijken. Ook met screens heb je dus lekker veel privacy in huis. Met screens kun je echter niet de hoeveelheid zonlicht bepalen zoals bij jaloezieen, maar je kunt wel de screens voor de helft openen in plaats van volledig open of dicht.