De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Wat is de beste vloer voor een minimalistisch huis?

Minimalisme definiëren

Bij Julia Living wordt het woord minimalisme vaak rondgegooid en lijkt een chic modewoord te zijn. Minimalistisch design is veel meer dan een opgeruimd huis en een labelmaker. In de eenvoudigste bewoordingen betekent minimalisme leven met minder. Dit kan betekenen dat je met minder kleding, minder schoonheidsproducten of minder spullen in het huis moet leven.

Een diepere betekenis

Als je op zoek bent naar een transitie om een ​​minimalist te worden, zou je jezelf constant kunnen afvragen: “Heb ik dit nodig?” Als je de methode correct beoefent, zal het antwoord op deze vraag vaker ‘nee’ zijn dan ‘ja’. Minimalisme kan worden beschouwd als een praktijk van intentie, omdat je prioriteit moet geven aan de noodzakelijke items in je huis en alles moet verwijderen dat je ervan afleidt. Bij Julia Living is er ontzettend veel creativiteit als het gaat om minimalistisch.

Minimalistisch ontwerp

Bij Julia Living gaat minimalisme design over het verwijderen van drukke patronen, het toevoegen van strakke lijnen en het opnemen van een natuurlijk kleurenpalet. Een minimalistisch ontworpen ruimte moet open aanvoelen, waardoor je bij binnenkomst een licht en luchtig gevoel krijgt.

Hoe passen vloeren erin?

De stijl van meubels die je in je ruimte hebt, de texturen die je erin verwerkt en de kleur van je muren kunnen natuurlijk allemaal bijdragen aan je minimalistische ontwerp, inclusief je vloeren. Wanneer je op zoek bent naar de perfecte vloeren om de basis van jouw minimalistische ruimte te leggen, raden we aan om vloeren te kopen met een neutraal kleurenpalet met strakke lijnen, zodat jouw ruimte er altijd fris uitziet.

Als je geïnteresseerd bent in hardhouten vloeren, raden we bij Julia Living moderne, brede plankenvloeren aan met gedempte of witgekalkte tinten. Tegel kan een mooie textuur en een aardse steenachtige uitstraling geven, die kan spelen op het gebruik van natuurlijke elementen. Ten slotte kunnen luxe vinylplanken en -tegels hout, steen of iets daartussenin repliceren, waardoor je meer budgetvriendelijke opties krijgt.