De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Wat is het verschil tussen een airco en een luchtkoeler?

Het is inmiddels al weer winter, maar de zomer komt er weer aan! Die warme en klamme nachten zijn geen pretje. Je kan er nu al tegenop zien. De hele nacht draaien om een koele plek op je bed te vinden of honderd keer je kussen omdraaien, omdat de achterkant koeler is. Niemand vind het fijn. Het is op deze dagen fijn om de lucht koel te houden. Hiervoor kun je gebruik maken van een airco in Zwolle of  van een luchtkoeler, maar wat is het verschil?

Airco

Een airco koelt de lucht door een warmtepomp met een koelmiddel. Het koelmiddel neemt de warmte op uit de ruimte en laat het verdampen. Het resultaat is dat de airco enkel koude lucht uitblaast. Je hebt voor de afvoer van de warme lucht een afvoerbuis naar buiten nodig. Daarnaast werken airco’s als een bevochtiger en ene ontvochtiger. Doordat de koude lucht minder waterdamp bevat wordt de ruimte minder klam. Een te droge lucht is niet goed voor de luchtkwaliteit. Daarom hebben veel airco’s een bevochtiger om de luchtkwaliteit in de ruimte optimaal te houden. Wil je graag een airco in huis? Op www.vandenbrinkkoeltechniek.nl/ vind je de beste airco’s!

Luchtkoeler

Een luchtkoeler koelt de lucht door water te laten verdampen. Het verdampen van het water kost warmte. Hierdoor gaat de temperatuur in een ruimte aanzienlijk omlaag. De koele lucht wordt door een ventilator uitgeblazen. Hoe koeler het water in de luchtkoeler, hoe koeler de lucht is die het apparaat uitblaast. Een voordeel van het apparaat is dat je continu een ventilator aan hebt staan. Een luchtkoeler koelt de lucht, zonder het droog te maken. Daarnaast past een luchtkoeler in iedere ruimte, zelfs buiten. Je kan een luchtkoeler eenvoudig gebruiken om bijvoorbeeld een terras te koelen.