De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

WINIX luchtreiniger in huis? Schaf dan hier ook de WINIX filter A set aan!

Heb jij een luchtreiniger in huis, dan heb jij al een goede eerste stap gezet richting een gezonder leven. Maar als je gebruik maakt van een luchtreiniger, is het ook nodig om de filters tijdig te vervangen. Bij de WINIX luchtreiniger hoort de WINIX filterset A, die heb je nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van je luchtreiniger. Benieuwd waar de winix filter a set uit bestaat, waar je deze kunt aanschaffen en naar meer informatie over luchtreinigers in het algemeen? In dit artikel vind je meer informatie, zodat jij de juiste producten kunt aanschaffen voor je luchtreiniger. Ook leer je hoe vaak je een filter moet vervangen, zodat je tijdig de vervuilde filters uit de luchtreiniger haalt en vervangt door nieuwe. Hieronder staat alles helder uitgelegd!

winix filter a set aanschaffen bij je WINIX luchtreinigers

Een winix filter a set schaf je natuurlijk aan bij luchtreiniger.nl. Deze bestaat uit meerdere filters, te weten:

  • 4 koolstoffilters
  • 1 HEPA filter (H13)

Daarbij is het van belang om te weten dat het HEPA filter ervoor zorgt dat tot wel 99.97% van de vervuilde deeltjes in de lucht kunnen worden gehaald. Dat is bijna 100%! Maar dan is het wel van groot belang dat je alle filters op tijd vervangt met een winix filter a set zodat de luchtreiniger optimaal z’n werk kan doen. HEPA staat overigens voor High Efficiency Particulate Air. De fijnstofdeeltjes die worden verwijderd zijn zo’n 0.3 micrometer en daarmee niet waarneembaar met het blote oog. Onbewust adem je deze in, waar je ook bent. luchtreinigers kunnen er daarom voor zorgen dat zichtbare en onzichtbare deeltjes uit de lucht kunnen worden gehaald en daarmee voor een schonere leefomgeving zorgen, de lucht in dit geval.

Naast het HEPA filter zit er in de winix filter a set ook een viertal koolstoffilters. Waar het HEPA filter zich vooral richt op het verwijderen van fijnstof, virussen, stuifmeel, schimmels, allergenen, huidschilfers en nog veel meer stofjes, is dat bij de koolstoffilters anders. Deze zorgt er namelijk voor dat vieze geuren kunnen worden verwijderd. Denk aan rooklucht, kooklucht en geuren van huisdieren. Weet je hoe sterk de geur van natte honden is, dan is het erg fijn om te weten dat dit kan worden weggenomen door de luchtreiniger met koolstoffilter. 

Hoe vaak vervang je de filters?
Meerdere keren per jaar dien je de filters te vervangen. De vraag hoe vaak je filters dient te vervangen is bijna net zo belangrijk als de vraag welke filters je nodig hebt voor je WINIX luchtreiniger. Het HEPA filter dient namelijk een keer per jaar vervangen te worden en de koolstoffilters om de drie maanden, dus vier keer per jaar. Een winix filter a set bevat altijd deze twee soorten filters, waardoor je een complete vervangset hebt. Het is overigens erg gemakkelijk om de filters te vervangen, binnen enkele minuten ben je daarmee klaar.

winix filter a set aanschaffen bij luchtreiniger.nl

Je hebt een WINIX luchtreiniger gekocht en daarmee een goed begin gemaakt om te zorgen voor schonere lucht. Dan is het nu tijd om de winix filter a set te kopen bij luchtreiniger.nl en vervolgens de filters op tijd te vervangen. Weet je het nog? Het HEPA filter moet een keer per jaar worden vervangen en de koolstoffilters vier keer per jaar. Heb je ook een winix filter a set nodig? Neem dan een kijkje op de website luchtreiniger.nl en bestel daar wat je nodig hebt.