De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Bewust uw energielabel aanvragen

Het wordt van ons verwacht om steeds bewuster te leven. We dienen rekening te houden met het milieu. Om hier elkaar op te controleren worden energielabels gebruikt. Dit zien we steeds meer op producten, maar ook voor panden is het van toepassing. Voor ondernemers is het dus ook nodig het energielabel te weten voor je bedrijf. In verschillende situaties is een energielabel aanvragen handig. Banken willen bijvoorbeeld steeds vaker weten in wat voor staat een pand verkeerd. Zo willen ze ook weten wat voor energielabel ze hebben. Een energielabel voor uw bedrijfspand kan dus eigenlijk niet ontbreken.

Om een energielabel vast te stellen, moet je eerst een energielabel aanvragen bij een officieel bedrijf dat hier gespecialiseerd in is. Wanneer het label niet hoog genoeg is kan er ook een adviesrapport opgesteld worden. Dit rapport stelt verbeteringen voor om het label van bijvoorbeeld energielabel H naar minimaal energielabel C te krijgen. 

In dit rapport wordt gekeken welke zaken een positieve invloed heeft op het energielabel en welke zaken een negatieve invloed heeft op het energielabel. Met deze inzichten kan er berekend worden welke aanpassingen en/of verbeteringen doorgevoerd zouden kunnen worden die invloed hebben op het label. 


Wil je dus een energielabel aanvragen of heb je deze al aangevraagd, maar wil je ook een verbetervoorstel krijgen? Vraag dan een adviesrapport aan. Hier krijg je de eerder beschreven verbeterings voorstellen. Wanneer je slechts een energielabel voor uw bedrijfspand aanvraagt dan zal alleen het label vastgesteld worden, maar er worden geen verbeteringen voorgesteld.