De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Het bouwen van muren in of aan huis

Heb je last van rottende of oude muren in huis? Dan zullen deze moeten worden vervangen om meer schade te voorkomen. Bovendien gaat de waarde van je huis er flink van omhoog wanneer je slechte muren vervangt. Ook bij aanbouw of uitbouw van de woning dien je te weten hoe de muur het beste gebouwd kan worden. Hieronder meer informatie over verschillende bouwmaterialen die je hiervoor kunt gebruiken.

Welke materialen heb ik nodig

Bij het bouwen van een nieuwe muur is de kans erg groot dat je gebruik maakt van cellenbetonblokken. Deze blokken zijn namelijk zeer efficiënt in gebruik. De reden waarom cellenbetonblokken veel worden gebruikt is omdat deze vrijwel net zo stevig als beton zijn, maar ze zijn lichter van gewicht en daarom gemakkelijk om mee te bouwen. Ook zijn ze eenvoudig te bewerken en hebben ze een isolerende werking. Omdat ze in veel verschillende vormen en maten beschikbaar zijn, zijn deze blokken voor vrijwel iedere klus te gebruiken.

Een andere naam die vaak wordt gebruikt voor cellenbetonblokken is ytong of gasbeton. Het materiaal waar de blokken uit bestaan zijn water, cement, kwartszand, kalk en aluminiumpoeder. Naast dat er gemakkelijk en efficiënt mee gebouwd kan worden is het ook nog eens duurzaam. Je kunt ervanuit gaan dat de muur nog vele jaren van goede kwaliteit zal blijven.

Gipsblokken worden regelmatig verward met cellenbetonblokken. Dit is niet gek, want met de vele verschillende termen is het lastig om nog te weten wat waarvoor is bedoeld. Gipsblokken zijn gemaakt van rogips of rokgasgips. Het materiaal is vochtwerend doordat er silicone is toegevoegd. Verder is het grote verschil dat gipsblokken niet isoleren zijn.