De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De beste innovaties voor je dak!

Een dak is natuurlijk niet alleen bepalend voor de uitstraling van de woning. Een dak heeft ook enorm veel verschillende functies. Zo moet een dak bijvoorbeeld ook goed geïsoleerd zijn en natuurlijk waterdicht zijn. Een huis heeft al honderden jaren een dak bovenop zich. Dat een dak uiteindelijk geïnnoveerd moet worden, is dan wel duidelijk. Wil je weten wat de beste innovaties voor je dak zijn? Deze dakdekker Veendam van Totaal Daktechniek legt je de laatste innovaties voor een dak uit!

Groen dak

Alles moet duurzamer. Daar valt natuurlijk ook een dak onder. Een goede en vooral milieubewuste oplossing voor een plat dak is om er een groen dak van te maken. Daar bedoelen we niet mee dat je het dak moet verven met groene verf, maar dat je het dak gaat voorzien van gras en mos. Een groen dak vangt water op, biedt voedsel voor insecten en heeft voor jou ook een hoop voordelen. Zo blijft het groene dak in de zomer heerlijk koel. Daardoor wordt het in de hete zomermaanden niet enorm warm in de ruimte onder het platte dak. Het mooiste van het groene dak is nog dat de meeste gemeenten in Nederland subsidie geven voor het groene dak. Dat scheelt je weer een aantal centen in de portemonnee!

Daglicht

Een andere goede innovatie is om meer daglicht via het dak naar binnen te laten komen. Het lijkt nu heel normaal om ramen in het dak te maken, maar eerder was dat nog niet zo eenvoudig. Het is pas van de laatste jaren dat er ramen in het dak kunnen worden geplaatst. Het is dan ook een enorm leuk idee om dakramen in het dak te plaatsen. Afhankelijk van de plaats van het raam kan het raam zelfs nog open, mocht je dat willen. Meer daglicht in huis is natuurlijk enorm leuk en ook nog eens goed voor je eigen gezondheid. Hoe ideaal is dat?