De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Waar moet je op letten bij het aanleggen van een sedumdak?

Waar jaren lang iedereen het sedumdak verving voor teer, tegels of een andere vorm van dakbedeking. Zijn sedumdakken nu terug van weggeweest. Een sedumdak aanleggen brengt wel wat voorwaarden met zich mee. 

Voorwaarden voor een goed sedumdak

-De ondergrond moet effen zijn. Verwijder wortels en onkruid.

-Controleer of het dak nog volledig waterdicht is. Neem zo nodig maatregelen. Zorg eerst dat de onderlaag goed is, voordat de groenlaag wordt aangebracht.

-Maak de ondergrond helemaal egaal met een hark en zorg voor goede doorlaatbaarheid.

-Daarna heb je anti-wortel-doek nodig, belangrijk is dat het worteldoek zich goed overlapt, omdat dit anders grote gevolgen kan hebben voor je dakbedekking.

-Doormiddel van sedummatrollen, kun je eenvoudig het dak bekleden.

Voor nog meer tips kun je kijken op https://www.dakvergroeners.nl/

de website biedt een eenvoudige rekenhulp, voor wanneer je, je eigen groendak wilt aanleggen. Er is tevens een klantenservice waar je terrecht kunt als je vragen hebt over een groendak. 

Ook is het mogelijk om inspiratie op te doen. Er zijn tal van voorbeelden te zien hoe anderen hun groendak hebben aangepakt. Als je nog niet helemaal overtuigd bent vindt je ook nog meer voordelen op de website. 

Onderhoud 

Wanneer je, je eigen groendak hebt, kun de foto’s van jouw groendak opsturen. Dan maak je kans op groendak meststof. Mocht je niet mee willen doen, maar toch producten aan willen schaffen voor je groendak? Dat is geen probleem, op de site kun je eenvoudig en snel, allerlei producten aanschaffen voor het ideale sedumdak.

Een groendak behoeft in principe niet veel onderhoud. Echter is het wel aan te raden om je dak te onderhouden. Voor het checken van de waterafvoer is geen overbodige luxe. Een verstopte afvoer kan juist averechts werken, in plaats van dat het water in grotere hoeveelheid kan worden opgevangen kan het dan voor problemen zorgen. Deste groter de reden je dak goed te onderhouden. 

In enkele simpele stappen kun je het dak al onderhouden, om de paar maanden is een ander klusje aan de beurt. En goed onderhoud zal zich vooral vertalen in een mooi en stralend dak.