De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De hoogste prijs voor tapijt

Volgens bijna elke tapijt verkoper, online en offline, is elk tapijt een “zeldzame” vondst. Inderdaad, sommige tapijten zijn echt zeldzaam, onbetaalbaar, meesterwerken, maar de vraag is: hoe zie je door de hype en weet of het tapijt dat je bekijkt een van de echt zeldzame tapijten is?

In dit artikel zullen we enkele van de kwaliteiten en soorten tapijten bespreken die worden beschouwd als zeldzame vondsten door deskundige, gerenommeerde verzamelprogramma’s en tapijt Mavens. Tevens bespreken we de goedkopere tapijttegels die je op de markt vindt wat de tegenpool is van de ‘’zeldzame’’ vondst (Bron: https://www.magic-carpets.nl/).

Hoe zie je wat een zeldzaam tapijt is

Een van de factoren die invloed hebben op de zeldzaamheid van het tapijt is de leeftijd van het tapijt. Hoe ouder het tapijt, hoe zeldzamer het is. Antieke tapijten zijn gemaakt van natuurlijke vezels en kleurstoffen die uiteindelijk na verloop van tijd breken, ongeacht hoe goed ze worden verzorgd. Een hoogwaardig antiek tapijt kan naar verwachting ongeveer 150 jaar duren, en we hebben nog steeds vele voorbeelden uit de late 19e eeuw die in goede vorm zijn.

De staat is een andere factor die de zeldzaamheid van antiek beïnvloedt. Natuurlijk, rug reparatie zal invloed hebben op de waarde en zeldzaamheid. Hoe verder terug in de tijd je gaat, hoe meer de staat in het spel komt voor het bepalen van de tapijt waarde en zeldzaamheid. Enkele van de best bewaarde tapijten uit de 17e eeuw zijn gehuisvest in het Museum voor islamitische kunst in Doha, Qatar. Met deze tapijten is het niet alleen de leeftijd van deze stukken die ze zeldzaam maken; het is hun goed bewaarde toestand. Voor de 17e eeuw bestaan er maar weinig tapijten. De meesten van hen zijn in musea en privécollecties en komen zelden te koop.

Tapijttegels voor comfort

De echte tegenpool van het zeldzame tapijt is dan wel misschien de tapijttegel, die alles behalve voor de kunst gemaakt is. Deze staat vooral voor comfort. De prijzen voor tapijttegels variëren van A kwaliteit tapijttegels naar B kwaliteit of outlet kwaliteit tapijttegels.