De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

De leukste strandstoelen voor in je tuin

Aangezien we dit jaar hadden gekozen voor de staycation, vond ik het leuk samen allemaal oude fotoboeken door te bladeren. Dat kwam voort uit een opruimwoede waarbij ik de zolder helemaal opgeschoond had en daarbij in verhuisdozen fotoboeken van mijn ouders en zelfs nog een paar van mijn grootouders tegenkwam. Over het algemeen ben ik niet zo goed in het weggooien van dingen, zeker niet als ze een zekere nostalgische waarde hebben. Maar deze keer ging het me wonderbaarlijk genoeg goed af.

We bleken bijvoorbeeld een gigantische verzameling oud speelgoed te hebben wat we allemaal de deur uit hebben gedaan. De fotoboeken heb ik natuurlijk wel gehouden. Wat was het geweldig om al die foto’s weer te zien! Er zitten uiteraard vooral veel foto’s in van vakanties. Hoe leuk is het om de ontwikkeling in badmode en eetgewoontes voorbij te zien komen! Wat vooral mijn oog trok waren die leuke ouderwetse strandstoelen van hout met zo’n stoffen zitvlak. Hoe geweldig zou het zijn die zelf ook in de tuin te hebben staan!

Het vakantiegevoel creëren

Bij een staycation moet je natuurlijk een beetje creatief zijn om toch dat echte vakantiegevoel te creëren. Die ouderwetse strandstoelen leken me perfect om daaraan bij te dragen. Dus ik ging op zoek. En ja hoor, ik vond geweldige exemplaren bij Kleurmeester. De stoffen die ze aanbieden zijn zo leuk dat ik me moest inhouden niet het dubbele aantal te bestellen dan de vier die ik nodig had. De strandstoel hout is van beukenhout gemaakt met een loper in vrolijke kleuren van ofwel canvas katoen of outdoor acryl stof. Daarnaast kan je kiezen tussen een stoel met of zonder armleuning. Ze zijn allemaal te verstellen in minimaal drie verschillende ligstanden. Handig is ook dat ze maar 4,5 kilo wegen. Je kan ze dus niet alleen snel en compact opklappen, maar dus ook makkelijk dragen en vervoeren. Ik heb vier stoelen gekocht met elk een ander motief op de loper en het staat ontzettend gezellig in de tuin. Het voegt kleur en vrolijkheid toe, dus het draagt inderdaad echt bij aan het vakantiegevoel!

Luieren in stijl

Een fijne bijkomstigheid van onze nieuwe aanwinsten is dat de lopers afneembaar zijn, dus je ze makkelijk kan wassen. Ook kan je de loper eenvoudig vervangen als je bijvoorbeeld eens een andere kleurcombinatie wil. Normaal gesproken gaan we elke zomer naar de camping, dus daar kunnen we deze stoelen ook fijn gebruiken! We hebben ze al steeds meegenomen als we een dagje naar het strand gingen. We kregen er veel complimenten over! Een echte aanrader dus voor iedereen die van de zomer en het luieren in stijl houdt!