De Sfeer Maecker

De Sfeer in en Rond uw Huis

Haag als tuinafscheiding? Verdiep je in de taxus!

Taxushaag

Wanneer je je aan het oriënteren bent op het plaatsen van een haag rond je tuin, dan is de kans groot dat je snel kennismaakt met de taxushaag. Geen wonder, want de taxus is simpelweg een fraaie plant, in wezen een conifeer. Taxussen zijn daarbij het hele jaar op een mooie manier groen. Dat is prettig voor je eigen uitzicht, maar ook met betrekking tot privacy in je eigen tuin zit je goed achter een volwassen taxushaag. Gunstig aan de taxus is bovendien dat het onderhoud hieraan alleszins meevalt. Overigens maak je überhaupt al een goede keuze als je voor een natuurlijke haag gaat. Lees verder en je snapt precies waarom we dat zo stellen.

Taxushaag

Om deze redenen is een haag de beste tuinafbakening

Je kunt natuurlijk op verschillende manieren je tuin afbakenen van tuinen van buren en van gemeentegrond. Schuttingen, hekken en gaas zijn mogelijkheden, maar een natuurlijke haag heeft toch wel de voorkeur. En wel om deze redenen: 

• Met veel natuur in en om je tuin stimuleer je het lokale ecosysteem en dus de natuur. Geen overbodige actie in tijden waarin de natuur toch al steeds meer in de verdrukking komt!

Taxushaag

• Planten en andere natuurlijke elementen vangen stoffen af die voor de mens ongezond of zelfs giftig zijn. Je verbetert hiermee dus de plaatselijke luchtkwaliteit.• Met een haagplant als de taxus, die met gemak minimaal tientallen jaren oud wordt, verhoog je de waarde van je woning als geheel. Niet slecht voor als je ooit je huis verkoopt!